Arafat s-a ascuns după difuzarea filmului ținut la secret de la Colectiv: Voi vorbi după alegeri

Laurentiu Gheorghe | 25.10.2019

Raed Arafat a scris joi seară pe Facebook că nu vrea să mai vorbească până după alegerile prezidențiale. Nu a specificat, totuși, dacă s-a referit la primul tur sau la cel de-al doilea.

Pe aceeași temă

Raed Arafat anunță, într-o postare pe Facebook, că va prezenta un punct de vedere referitor la filmul din noaptea tragediei de la Colectiv abia după comemorarea acestui eveniment, dar și după alegerile prezidențiale. În mod evident, Arafat încearcă să lege dosarul Colectiv deschis pentru ucidere din culpă de acțiuni politice îndreptate împotriva sa.

Imaginile cu intervenția ISU București-Ilfov au fost publicate de Libertatea și nu au fost difuzate până acum.

„Având în vedere că se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emoțional major care trebuie respectat, dar și faptul ca se desfasoară procesul electoral pentru alegerea președintelui României pentru următorii 5 ani, consider că punctul meu de vedere este bine să fie prezentat după aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea în aceste zile nu vor face decât să aducă un element perturbator al acestor momente”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

El precizează că, după apariția imaginilor în Libertatea, a solicitat celor de la ISUBIF si IGSU să răspundă acuzațiilor privind presupusa ascundere a înregistrării, apreciind că răspunsurile date de aceștia au fost „realiste și corect expuse”.

Raed Arafat precizează, de asemenea, că nu avea cum să ascundă niște imagini care nu i-au fost date, așa cum au explicat și cei din conducerea IGSU.

Parchetul General a anunțat că nu a avut la dosarul Colectiv filmulețul publicat joi legat de intervenția de la locul tragediei și nici nu știa despre existența acestuia. Procurorii mai spun că au cerut Inspectoratului pentru Situații de Urgență aceste înregistrări, pentru a fi incluse în dosarul care vizează modul în care au intervenit autoritățile.

Șefii IGSU susțin că nu au avut intenția să ascundă imaginile filmate la intervenția de la clubul Colectiv de acum patru ani, pentru că astfel de filmări sunt furnizate organelor abilitate doar cu o cerere punctuală, a susținut joi, colonelul Cristian Radu, prim-adjunct al inspectorului general.

Ofițerii superiori ai ICSU, acuzați de minciună

Unul dintre patronii clubului Colectiv, inculpat în dosar, a depus mărturie împotriva reprezentanților ISU pe care îi acuză că mint când au declarat că nu știau de existența și activitatea clubului.

El a spus că planul de evacuare fusese făcut de inspectorii ISU, aceiași care făcuseră mai multe controale în club. Declarațiile au loc în contextul publicării noilor imagini din noaptea tragediei, ținute la sertar de către ISU timp de 4 ani. Filmarea arată modul haotic în care au intervenit autoritățile.

„Prima dată și prima dată când această instituție minte este când spune într-un document oficial că nu știe de noi. După ce află de aceste controale, va rog să remarcați că instituția se delimitează de cei doi ofițeri care ne-au controlat, spunând că dânșii au fost acolo, nu știu cum să vă spun, de capul lor. Doar că dânșii nu ne-au controlat doar pe noi, au controlat toată platforma Pionierul. Dânșii nu au venit doar o dată, au fost de cinci ori în control în clubul Colectiv”, a spus Costin Mincu, pentru Digi24.

Cei doi foști pompieri dați afară din ISU București-Ilfov sunt trimiși în judecată în același dosar în care sunt inculpați și patronii clubului Colectiv.

„Dânșii au pretins să facem un contract cu o firmă la care dl. inspector lucra. Adică este momentul în care funcționarul public care te controlează îți cere să faci un contract comercial legal cu o firmă la care același domn este prestator de servicii. Aș vrea să-l întrebați pe dl. Arafat dacă dânsul poate să-mi explice cum poate să funcționeze după aceste criterii instituția dânsului?”, a adăugat patronul clubului Colectiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22