ARD, televiziunea publică germană, reportaj despre ”Liviu Dragnea și corupția”

Dora Vulcan | 20.08.2018

Jurnaliștii germani au prezentat pe larg scandalurile de corupție și condamnările lui Dragnea și au făcut o vizită la lacul Belina, aflat în centrul unui răsunător scandal și al unui dosar penal.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

”Liviu Dragnea și corupția - O mare demonstrație împotriva corupției - acestea erau imaginile de la sfârșitul săptămânii din București. În centrul atenției demonstranților: președintele Parlamentului și liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea”, așa prezintă site-ul televiziunii publice germane reportajul despre viața și cariera coruptului Liviu Dragnea. 

 

 

Însoțiți de jurnalista Carmen Dumitrescu, care a documentat zeci de afaceri ale lui Dragnea în Teleorman, ziariștii germani au vizitat și un cartier social din Alexandria, scrie G4Media.ro. 

 

 

Jurnaliștii au descins și la Belina și vorbesc despre modul cum a pus marele pescar mâna pe afacere, vorbesc despre afacerea TelDrum, îl însoțesc apoi de condamnatul penal la Curtea Supremă, unde un grup de protestatari îi flutură cătușele și unde se judecă procesul în care între timp a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și șase luni cu executare pentru că a dispus de posturile Direcției de Protecție a copilului din Teleorman, unde era vătaf local la acea vreme, pentru a-și angaja două secretare care au prestat pentru el la partid. ARD oferă imagini în paralel din mizeria cartierului social din Alexandria și o panoramă a proprietății uriașe a social-democratului Dragnea, amplasată în aceeași localitate. De asemenea, reportajul acordă un spațiu consistent temeiniciei protestelor și faptului că acestea sunt motivate de dorința de a susține lupta împotriva corupției și o clasă politică fără penali, ocazie cu care li se face o trecere în revistă și lui Darius Vâlcov, consilierul premierului, Elenei Udrea, exact când sunt dați jos din dubă, precum și fostului premier Victor Ponta. Tonul reportajului este unul trist dar cât se poate de ferm și extrem consistent în informații, să nu mai spună PSD și corifeii condamnatului penal că reacțiile din exterior ar fi efect al necunoașterii realității autohtone. Trebuie că televiziunea publică germane face și ea parte din statul paralel.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22