Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a scăpat definitiv de dosarul de fraudă cu fonduri europene

Laurentiu Gheorghe | 14.02.2020

Judecătorii Înaltei Curți l-au achitat definitiv pe Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, acuzat de procurorul DNA de fraudă cu fonduri europene.

Pe aceeași temă

Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat alături de 5 apropiaţi de presupuse fraude cu fonduri europene. Ar fi prezentat Agenţiei de plăţi şi intervenţie în agricultură (APIA) documente false pentru a obţine o finanţare europeană de 1,3 milioane de lei. Totul pentru a susţine o cultură de viță de vie nobilă pe câteva sute de hectare. În realitate, susţin procurorii anticorupţie, la Nazarcea ar fi crescut doar buruieni.

În primă instanță, la Curtea de Apel Constanța, judecătorul Cristian Deliorga nu a confirmat acuzațiile, aşa că prelatul a fost achitat. Magistratul a stabilit că probele adunate de procurorii DNA nu sunt suficient de solide.

La ultimul termen, procurorii DNA au cerut condamnare cu suspendare.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a reacționat la rândul lui după ce instanţa a decis achitarea sa definitivă în dosarul de corupție, el spunând că "lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric" și că "de multe ori iese fum şi fără foc".

„Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. (...) Am crezut în Dumnezeu căruia m-am încredinţat cu slujirea mea la care m-a chemat, am crezut în justiţie şi iată că rezultatul este pe măsură. Ştiam că cele pentru care eram cercetat nu există, ceea ce s-a dovedit şi în final. Păcat de atâta osteneală a celor ce au întors pe faţă şi pe dos toate acele declaraţii, acuzaţii. Mulţumesc lui Dumnezeu şi mă rog pentru toţi cei ce păzesc dreptatea în această ţară, să aibă mereu credinţă, lumină şi dragoste de oameni, să restabilească adevărul în orice împrejurare", a susținut arhiepiscopul Tomisului într-o declarație video postată pe site-ul arhiepiscopiei.

El le-a mulțumit celor care "au fost oameni de omenie", iar celor care au crezut că este vinovat le-a transmis că "de multe ori iese fum şi fără foc".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22