Armand: Foștii șefi ai ANAF, responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor din corupție

Vlad Toma | 26.07.2016

Clotilde Armand, consilier USB la primaria sectorului 1, critica declaratiile Alinei Gorghiu legate de necesitatea recuperarii prejudiciilor din dosarele de coruptie si cere romanilor sa nu le mai permita marilor partide din Romania sa aiba un cuvant de spus in privinta acestei probleme, deoarece majoritatea prejudiciilor au fost produse tocmai de membrii acestor partide.

Pe aceeași temă

 

Armand considera ca principala responsabilitate pentru nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de coruptie apartine fostilor sefi ai ANAF, care ar fi fost numiti in functie de partidele care compun actualul PNL.

 

"Alina Gorghiu, copreședinte al PNL, afirmă necesitatea recuperării prejudiciilor din dosarele de corupție. Doamna Gorghiu dă dovadă de duplicitate. Principalii responsabili pentru nerecuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție sunt foștii șefi ai ANAF, care au fost numiți tocmai de partidele componente ale actualului PNL," transmite Clotilde Armand.

 

"Daniel Chiţoiu, Sorin Blejnar și Gelu Ştefan Diaconu au fost promovați de PNL sau PDL. Blejnar este condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanță pentru evaziune fiscală și constituire de grup infracțional organizat.

 

Diaconu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului pentru că nu a acționat pentru recuperarea prejudiciilor din dosarul Voiculescu.

 

Iar Chiţoiu nu este încă urmărit penal doar fiindcă Parlamentul, controlat de PNL și PSD, refuză deocamdată cererea DNA," arata consilierul USB.

 

Armand considera ca PNL, PSD sau PMP nu ar trebui lasate sa decida ce se va intampla in cazul prejudiciilor rezultate din coruptie, pentru ca aceste prejudicii au fost create tocmai de oameni veniti din aceste partide:

 

"Oricât de bine ar suna așadar în teorie propunerile din programul politic al PNL, cetățenii știu că acestea nu pot fi puse în aplicare tot de politicieni compromişi și decredibilizaţi. Soluția reală pentru recuperarea prejudiciilor din dosarele de corupție constă în activarea cât mai rapidă a nou-înființatei Agenții Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate și depolitizarea ANAF.

 

Partide ca PNL, PSD sau PMP nu trebuie lăsate să mai aibă niciun cuvânt de spus asupra recuperării prejudiciilor cauzate de condamnații proveniți exact din aceste partide," mai arata Clotilde Armand.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22