Armata SUA vrea sa mute 800 de tancuri in Europa

A.g | 13.03.2015

Pe aceeași temă

Fortele armate americane vor sa mute 800 de tancuri in Europa, majoritatea dintre ele in Germania. Acest lucru se intampla pe fondul crizei din Ucraina iar ministrul german al apararii sustine aceasta initiativa de cooperare intre cele doua state, informeaza Hotnews.

 

 

Ziarul german Munchner Merkurrelateaza despre aceste evenimente printr-o scrisoare a ministrului german al apararii, Ursula von der Leyen, adresata vicepresedintelui Camerei Inferioare a Parlamentului (Bundestag), Johannes Singhammer. 

 

 

"SUA au decis sa relocheze in Europa vehicule si echipamente mari in ordinul de marime al unei brigade”, citeaza ziarul din scrisoarea respectiva. La nivel practic, reiese posibilitatea ca „unitati ale Bundeswehr, dar si ale altor state NATO sa efectueze manevre si exercitii cu fortele americane si sa sporeasca capacitatea de coordonare", se mai arata in document. 

 

 

CITITI SI: Oficial rus: Moscova are dreptul să plaseze arme nucleare în Crimeea

 

 

In Bavaria, tancurile americane ar urma sa fie stationate la Grafenwohr, in apropiere de fosta granita dintre RFG si RDG. Vicepresedintele Bundestagului a cerut, intr-un interviu acordat aceluiasi ziar ca investitiile in capacitatile militare conventionale ale armatei germane sa fie crescute cu 10 miliarde de euro.

 

In acelasi timp insa, Singhammer subliniaza ca dialogul cu Rusia trebuie mentinut la nivel diplomatic. 

 

 

La inceputul acestei saptamani, SUA au trimis echipament greu, cu precadere tancuri, in tarile baltice pentru a spori capacitatea acestor state de a se apara impotriva unei eventuale agresiuni rusesti. In aceeasi zi a fost facut si anuntul ca 3.000 de militari americani vor efectua manevre in Estonia, Letonia si Lituania. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22