Armata Ucrainei: Rusia vrea să ocupe Donbas, apoi să preia controlul regiunii Zaporijia

L. G. | 12.01.2023

Statul Major al Armatei ucrainene a anunțat, că trupele rusești încearcă să captureze întregul teritoriu al regiunii Donețk, iar apoi să încerce să ocupe o parte din regiunea Zaporijia, potrivit Pravda.

Pe aceeași temă

Generalul de brigadă Oleksii Hromov, adjunctul șefului Direcției Operaționale Principale a Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat: „Este de așteptat ca, în viitorul apropiat, inamicul să încerce să ajungă la granițele administrative ale regiunii Donețk și este posibil să își intensifice acțiunile pentru a captura partea de pe malul stâng a regiunii Zaporijia”.

De asemenea, Statul Major General se așteaptă ca rușii să continue să efectueze lovituri aeriene asupra instalațiilor de infrastructură critică din întreaga Ucraina.

Hromov a adăugat că, pentru a-și pune în aplicare planurile de capturare a Ucrainei, Rusia a anunțat măsuri pe scară largă de reformare a forțelor armate – în special, creșterea numărului total de trupe la 1,5 milioane de militari și formarea a cel puțin 20 de noi divizii.

Statul Major General consideră că aceste acțiuni ale Federației Ruse atestă intențiile Kremlinului de a se angaja într-o confruntare pe termen lung și pregătirea lor pentru ostilități pe scară largă.

„Scopul principal al inamicului rămâne capturarea întregului teritoriu al țării noastre și distrugerea statalității Ucrainei”, a conchis Hromov.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22