Armistițiu temporar. Ședința de guvern pentru aprobarea „PNDL 3” s-a amânat

Laurentiu Gheorghe | 01.09.2021

Reluarea ședinței de guvern programată pentru ora 19:00 care avea inclusă pe ordinea de zi aprobarea programului Anghel Saligny a fost amânată după boicotul USR PLUS.

Pe aceeași temă

Ședința de guvern, programată pentru miercutri ora 19.00, după ce fusese suspendată în urma scandalului privind programul „Anghel Saligny” pe care premierul Florin Cîțu încearcă să îl adopte în pofida opoziției USR-PLUS, a fost amânată, conform unor surse politice.

În absența miniștrilor USR PLUS, cei de la UDMR și PNL s-au reunit în biroul lui Florin Cîțu, unde au decis să amâne ședința de guvern. Liderii USR PLUS l-au acuzat pe Cîțu că i-a forțat pe secretarii de stat liberali să se prezinte la guvern în absența miniștrilor titulari. "Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului și poate fi delegată doar de către acesta prin ordin scris. Facem apel la șeful executivului să nu pună oamenii în situația de a încălca legea prin uzurparea de calități oficiale", i s-a transmis lui Cîțu.

Ședința de guvern a început joi la ora 11.00, iar premierul Florin Cîțu a încercat să forțeze introducerea pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de ordonanță de urgență privind programului „Anghel Saligny”, ceea ce a stârnit revolta miniștrilor USR-PLUS, care s-au opus acestui proiect. Ședința a fost suspendată apoi până la ora 19.00, însă cu aproximativ jumătate de oră înainte Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că cei 8 miniștri USR-PLUS nu vor mai participa la ședință.

Au existat inclusiv amenințări cu ieșirea de la guvernare, iar Dan Barna și Dacian Cioloș au anunțat că miercuri seară va avea loc o ședință a conducerii formațiunii pentru a decide ce vor face mai departe. De asemenea, ei au cerut o ședință a coaliției pentru joi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22