Artimetica lui Tudorel Toader: 16 candidați înscriși pentru Tribunalul UE, 18 intervievați

Dora Vulcan | 30.08.2018

Ministerul Justitiei a anuntat numele celor 18 candidati care vor fi intervievati pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene, in conditiile in care tot ministerul precizase anterior ca in competitie s-au inscris 16 magistrati.

Pe aceeași temă

 

 

 

La data la care s-au incheiat inscrierile, scrie Ziare.com, MJ a comunicat public urmatoarele: "Candidaturile depuse pana la data de 24 august 2018, ora 16,30, la Ministerul Justitiei, in cadrul selectiei candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator la Tribunalul Uniunii Europene sunt:

 

 1. Cristiana - Georgeta BUDILEANU
 2. Diana Magdalena BULANCEA
 3. Mircea CRISTE
 4. Andreia Liana CONSTANDA
 5. Camelia - Lilieana GHEORGHIU
 6. Laura Mihaela IVANOVICI
 7. Constantin - Virgil IVAN - CUCU
 8. Claudia JDERU
 9. Ioana Andreea MARES
 10. Petre MATEI
 11. Ionel OLTEANU
 12. Razvan - Horatiu RADU
 13. Mirela STANCU
 14. Ecaterina - Raluca TOMA
 15. Elena Diana UNGUREANU
 16. Irina ZLATESCU"

 

Miercuri, 29 august, ministerul condus de Tudorel Toader a anuntat zilele in care candidatii vor sustine interviurile in fata comisiei special constituite. Cu acest prilej, am aflat ca lista s-a completat intre timp cu doua nume noi:

 

 1. Cristina BUTACU
 2. Valentin MIRCEA

 

 

Unul dintre candidatii cunoscuti este Razvan Horatiu Radu, magistrat de cariera si cel care a reprezentat timp de 11 ani Romania la Curtea de Justitie a UE, inainte de a fi inlocuit de premierul Viorica Dancila cu un tanar din Dolj, puternic sustinut de filiala PSD, care si-a trecut, printre altele, in declaratia de avere banii castigati la pariuri sportive, iar in CV-ul oficial de pe site-ul MAE cursurile de Retorica si exprimarea emotiilor la Casa Paleologu.

 

Insa, conform unor surse, in actualul context politic cele mai mari sanse le-ar avea Mircea Criste, fost procuror general al Romaniei in perioada 1998 -2001.

 

In august 2014, Mircea Criste s-a inscris in Partidul Liberal Reformator condus de Calin Popescu Tariceanu, iar peste cateva luni, in decembrie 2014, a fost numit adjunct al Avocatului Poporului incepand din decembrie 2014, la propunerea lui Victor Ciorbea.

 

Mircea Criste a iesit in evidenta in februarie 2017, dupa adoptarea OUG13 care a scos sute de mii de romani in strada, cand s-a delimitat de pozitia ferma de condamnare a controversatului act normativ exprimata de Universitatea de Vest Timisoara, retragandu-se din Consiliul Facultatii de Drept.

 

De asemenea, sotia sa, notarul Safta Criste, a fost cercetata de DNA in dosarul mafiei imobiliare de la Timisoara al clanului Carpaci pentru savarsirea infractiunilor de neglijenta in serviciu, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, dar a scapat prin implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale, conform relatarilor din presa.

 

Mandatul unui judecator la Tribunalul Uniunii Europene este de 6 ani, in prezent Romania find reprezentata de Octavia Spineanu Matei.

 

articolul integral pe Ziare.com

 

 

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22