Asociația procurorilor:Secția care va ancheta magistrații, noua SIPA cu o față mai hidoasă

Dora Vulcan | 08.12.2017

Procurorii reactioneaza, dupa ce majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia speciala condusa de Florin Iordache a aprobat, joi, infiintarea unei sectii speciale care sa-i investigheze pe magistrati.

Pe aceeași temă

 

 

 Daca vor intra in vigoare, aceste modificari "vor crea presiuni asupra magistratilor. Se doreste vulnerabilizarea sistemului judiciar", declara la RFI Romania procurorul Bogdan Gabor, fost membru al CSM, membru al Asociatiei Procurorilor din Romania.

 

"Se doreste vulnerabilizarea sistemului judiciar, de la momentul intrarii in magistratura pana la crearea diferitelor parghii ca asupra magistratilor sa se faca presiuni.

 

In situatia in care nu vor fi foarte clar norme tranzitorii cu privire la intrarea in magistratura, in trei ani de zile nu vor mai fi procurori si judecatori care sa ancheteze. In cativa ani de zile, DNA si DIICOT nu vor mai putea sa faca investigatii pentru ca nu va mai avea cine sa le faca", a declarat procurorul.

 

Bogdan Gabor mai afirma ca "este evident inoportuna infiintarea unei asemenea sectii. Nu exista nicio motivare. Facem legi pentru ca se aude in spatiul public nu stiu ce? Abia atunci va exista posibilitatea sa se creeze presiuni asupra magistratilor. Din cate am vazut sunt inclusiv politisti judiciari in structura acestei sectii care ce au de facut? Sa urmareasca magistratii. Va fi un fel de noua SIPA, cu o fata mult mai hidoasa decat SIPA care oferea niste informatii".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22