Asociația Internațională a Procurorilor solicită renunțarea la revocarea lui Augustin Lazăr

Laurentiu Gheorghe | 30.01.2019

Președintele Asociației Internaționale a Procurorilor, Han Moraal, i-a scris premierului Dăncilă, exprimându-și îngrijorarea față de modificările din justiție și îngrădirea independenței procurorilor.

Pe aceeași temă

De asemenea, asociația își exprimă îngrijorarea față de încercările de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr.

Asociația Internațională a Procurorilor, cu sediul în Haga (Olanda) citează în scrisoare poziția Comisiei de la Veneția legată de modificarea legislației din Justiție și, mai cu seamă, despre procedura de revocare și numire a procurorilor-șefi.

Nu in ultimul rand, AIP arata ca decizia prin care Klaus Iohannis a respins solicitarea lui Tudorel Toader, de revocare a lui Augustin Lazar, este binevenita. Procurorii mai arata ca Iohannis l-a laudat pe Lazar ca face o treaba buna, mai ales in lupta impotriva coruptiei.

"AIP isi exprima ingrijorarile asupra impactului general pe care modificarile legislative recente il au in tara dumneavostra asupra drepturilor consacrate ale procurorilor si asupra sigurantei mandatelor de conducere", potrivit sursei citate.

"Va invitam respectuos, prin urmare, sa va asigurati ca orice schimbari aduse sistemului judiciar nu afecteaza abilitatea procurorilor de a-si indeplini indatoririle profesionale, ca posturile lor sunt sigure si ca ei sa nu sufere consecinte nefaste din simplul motiv ca isi fac treaba", se arata in scrisoarea AIP.

"Procurorii, pana la urma, sunt parte integranta in domnia legii si este vital pentru Guvern sa le protejeze pe deplin interesele", arata sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22