Asociatia Municipiilor din Romania vrea pastrarea actualului sistem de alegere a primarilor din primul tur: Modificarile privind alegerea presedintelui de CJ vor slabi autoritatea

T.d. | 09.03.2015

Pe aceeași temă

Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) se declara pentru pastrarea actualului sistem de alegere a primarilor din primul tur. Potrivit presedintelui AMR, Ilie Bolojan, alegerea presedintelui Consiliului Judetean (CJ) din randul consilierilor va slabi autoritatea acestuia.

"In ceea ce priveste celelalte chestiuni care tin si de consiliile judetene sau de parlamentari va putem spune pareri personale, dar nu am adoptat propuneri in ceea ce priveste spre exemplu alegerea presedintelui de consiliu judetean. Personal, avand in vedere ca am fost si consilier judetean, consider ca varianta de alegere din randul consilierilor va slabi autoritatea presedintelui consiliului judetean", a spus Bolojan intr-o conferinta de presa, potrivit Hotnews.

Comisia de Cod electoral a decis ca preşedintii de Consilii Judeţene să nu mai fie aleşi in direct de cetăţeni, ci sa fie alesi din rândul consilierilor. Propunerile de alegere a preşedinţilor de CJ-uri într-un tur sau in două au fost respinse.

Marian Oprişan, preşedintele UNCJR şi vicepreşedinte PSD, a declarat ca decizia afirmând că decizia Comisia de Cod electoral este ”mizerabilă” fiind cea mai mare jignire adusă cetăţenilor. Oprisan a mai spus ca va cere explicaţii premierului Victor Ponta şi lui Liviu Dragnea, adăugand că dacă Ponta sprijina această propunere de modificare a legii electorale ”nu are nicio legătură cu democraţia”.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22