Atacurile teroriste din Danemarca: Persoana suspectata a fi autorul atacurilor din Copenhaga a fost ucisa intr-un schimb de focuri cu Politia

Fara Autor | 15.02.2015

Pe aceeași temă

Poliţia din Copenhaga a anunţat duminică dimineaţa că l-a împuşcat mortal pe bărbatul despre care afirmă că este autorul atacurilor armate din Copenhaga, relatează BBC News online, preluată de Mediafax.

Înregistrări ale camerelor de supraveghere sugerează că bărbatul ucis duminică dimineaţa a comis ambele atacuri din Copenhaga şi că nu sunt implicate alte persoane. Bărbatul considerat suspect a fost împuşcat în apropiere de staţia Nørrebro din Copenhaga duminică dimineaţa.

"Presupunem că acelaşi vinovat se află în spatele ambelor incidente şi presupunem totodată că... vinovatul împuşcat de către echipa de intervenţie a poliţiei este persoana din spatele ambelor asasinate", a declarat Torben Molgaard Jensen, şeful poliţiei daneze, într-o conferinţă de presă.

O persoană a fost ucisă şi trei rănite, sâmbătă după-amiază, în atacul armat asupra centrului cultural Krudttønden din cartierul Østerbro, la Copenhaga, unde se desfăşura o dezbatere despre artă, blasfemie şi libertatea de exprimare, a transmis Mediafax.

Ținta probabilă a atacului a fost controversatul caricaturistul suedez Lars Vilks, unul dintre participanţii la eveniment la care era prezent şi ambasadorul Franţei Francois Zimeray.

Al doilea atac armat a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, asupra unei sinagogi din apropierea cafenelei care a fost ținta primului atac. Au fost răniți doi poliști.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22