Atena a obtinut amanarea, pana la sfarsitul lunii iunie, a patru rate catre FMI

Fara Autor | 04.06.2015

Pe aceeași temă

Guvernul grec a obținut joi de la Fondul Monetar Internațional amânarea rambursării până la sfârșitul lunii iunie a patru rate din împrumut prevăzute în această lună și din care prima trebuia achitată vineri, a anunțat FMI, citat de Agerpres.

 

"Am exploatat o posibilitate dată de FMI și care ne va lăsa mai mult timp pentru negocieri", a declarat pentru AFP o sursă guvernamentală greacă.

 

FMI a anunțat într-un comunicat că Grecia "a informat instituția că va regrupa plățile datorate în iunie", totalizând 1,6 miliarde de euro, așa cum prevăd regulile instituției: "țările membre au posibilitatea de a cere regruparea mai multor plăți" din datoria lor "într-una singură", potrivit acestui text.

 

Atena negociază cu creditorii ei, UE și FMI, un acord pentru deblocarea ultimei tranșe din împrumutul acordat, pentru a-și onora datoriile.

 

Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a discutat miercuri la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker despre planul acestui acord, dar divergențele au apărut din nou.

 

Cu toate acestea, Alexis Tsipras a asigurat că negocierile vor continua în zilele următoare.

 

Vineri, Alexis Tsipras va informa Parlamentul elen asupra negocierilor în curs de desfășurare cu creditorii, mai scrie Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22