Ateneul, Castelul Peles si Opera Nationala din Cluj nu au aviz de securitate la incendiu

Iulian Popescu | 16.11.2015

Mai multe clădiri de patrimoniu, precum Ateneul Român din București, Teatrul Național și Opera Națională din Cluj, funcționează fără autorizație de securitate la incendiu din partea ISU, scrie euractiv.ro.

Pe aceeași temă

 

Ateneul Român găzduiește evenimente importante și fastuoase precum Festivalul Enescu, ocazii cu care între sutele de spectatori se numără adesea șefi de state, demnitari și diplomați străini acreditați la București.

 

Nici clădirea-monument în care funcționează Teatrul Național și Opera Națională din Cluj nu are o astfel de autorizație, cerută imperativ prin Legea 371/2006. Și aici au loc des evenimente culturale cu sute de spectatori, mai scrie euractiv.ro.

 

Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are sediul într-o aripă a Palatului Parlamentului din București. Și aici au loc evenimente culturale cu participare masivă, dar nici această instituție nu are aviz de securitate la incendiu.

 

Castelul Peleș, una dintre cele mai importante și cunoscute clădiri de patrimoniu din România, nu are nici el autorizație de securitate la incendiu. Nici Muzeul Bran, unul dintre simbolurile României în lume.

 

În fine, patrimoniul extrem de valoros aflat în Muzeul Satului din București nu este nici el sigur din punctul de vedere al avizelor de la ISU, deși aici există o echipă specială de pompieri care sunt pregătiți oricând să intervină în caz de incendiu.

 

Avizul obligatoriu de la ISU a devenit subiect de interes după tragedia din clubul bucureștean Colectiv, unde, în 30 octombrie, în urma unui incendiu, două sute de oameni și-au pierdut viața sau au fost răniți. Până la momentul transmiterii acestei știri, numărul morților în urma incendiului a ajuns la 55.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22