Atunci când a fost capturat, mediculu Stamatiu era înarmat şi avea glonţ pe ţeavă VIDEO

E.b. | 10.09.2016

Poliţia Română a difuzat, sâmbătă, imagini de la capturarea medicului Dan Stamatiu, acuzat că a ucis două persoane în Ungaria. La momentul prinderii sale, 1 septembrie 2016, suspectul era înarmat cu un revolver cu cartuş pe ţeavă.

Pe aceeași temă

 

 

În înregistrare se observă cum unul dintre poliţiştii de la operaţiuni speciale îl întreabă pe bărbatul deja încătuşat dacă are cartuş pe ţeavă. Suspectul confirmă, iar un alt poliţist îi ridică tricoul cu mâna, lăsând să se vadă revolverul pe care medicul îl purta la curea, conform News.ro

 

Medicul originar din Oradea, acuzat că a ucis două persoane în Ungaria, a declarat, la 2 septembrie, în faţa judecătorilor, că a venit în România ca să se sinucidă, avocatul său făcând contestaţie la decizia Curţii de Apel Cluj de confirmare a mandatului european de arestare emis de către autorităţile ungare.

 

Medicul orădean Dan Stamatiu, care a fost prins în Cluj-Napoca de către poliţişti cu arma crimei asupra sa, a fost prezentat magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj, care au confirmat mandatul european de arestare emis de către autorităţile ungare pe numele bărbatului.

 

Autorităţile ungare au solicitat în mandatul de arestare trimiterea medicului în Ungaria pentru a fi judecat şi condamnat, dar şi remiterea armei cu care a fost săvârşită crima, acesta fiind cercetat pentru uciderea a două persoane.

 

În faţa judecătorului Curţii de Apel, Dan Stamatiu şi-a recunoscut fapta, dar a spus că nu vrea să fie judecat în Ungaria, adăugând că a venit în România cu intenţia de a se sinucide.

 

”Am venit cu maşina personală şi în ea nu s-a găsit nimic. Nu am premeditat fapta. Sunt român şi în 28 de ani petrecuţi în Ungaria am trăit foarte multe umilinţe acolo. După comiterea faptei am vrut să mă sinucid, dar nu am vrut să fac asta în Ungaria. Am vrut să fiu îngropat acasă, în România. Am vrut să vin aici să mă sinucid, dar băieţii (poliţiştii n.r.) au fost mai rapizi”, a declarat bărbatul în faţa judecătorilor.

 

Medicul a adăugat că la domiciliul său din Ungaria a lăsat şi un bilet de adio în care a explicat că nu mai vrea să se întoarcă.

 

”Nu vreau să mă întorc acolo. E o cerinţă pe care o adresează un român către un alt român. Nu veţi avea probleme cu mine. Vreau să fiu cercetat în România. Nu mă sperie pedeapsa care mă aşteaptă acolo. Mi-e indiferent în condiţiile în care am vrut să mă sinucid. Nu mă mai interesează viaţa. Dacă stau în închisoare, chiar dacă aş putea să ies mai repede, probabil nici nu o să mă străduiesc”, a mai spus medicul orădean, stabilit în Ungaria, unde are o soţie şi trei copii.

 

 

Potrivit autorităţilor ungare, în noaptea de miercuri spre joi, Dan Stamatiu, medic pneumolog la Spitalul ”Sátoraljaújhely Elizabeth”, a intrat în casa unui cuplu din oraşul maghiar Nyíregyházán şi a împuşcat mortal o femeie. Soţul acesteia a fost şi el împuşcat şi a decedat după câteva ore, la spital.

 

Conform presei maghiare, la crimă ar fi fost de faţă şi un copil de şapte ani, care însă nu a fost rănit.

 

Imediat după comiterea faptei, medicul a plecat din Ungaria cu maşina personală şi a venit în Cluj-Napoca, unde a fost prins de poliţişti.

 

Autorităţile din Ungaria îl cercetează pe bărbat pentru omor şi folosirea abuzivă a unei arme de foc deţinută ilegal, fapte pentru care doctorul riscă închisoare pe viaţă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22