Augustin Lazăr a fost eliberat din funcţia de procuror general de către președintele Klaus Iohannis

Laurentiu Gheorghe | 19.04.2019

Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcția de procuror general a lui Augustin Lazăr, a comunicat Administrația Prezidențială.

Pe aceeași temă

Augustin Lazăr a cerut să iasă la pensie începând cu data de 27 aprilie, ziua în care îi încetează de drept mandatul de procuror general. Joi, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea depusă de Augustin Lazăr, după ce ordinea de zi a şedinţei a fost completată cu această solicitare.

El a mai candidat pentru un nou mandat la conducerea Ministerului Public, însă ministrul Justiției (demisionar și el) Tudorel Toader l-a respins în rând cu toți ceilalți procurori candidați.

Precizam ca in ultima vreme Lazar a fost tinta unei campanii de denigrare. Acesta a fost acuzat ca ar fi fost "tortionar" in perioada comunista, el facand parte, de fapt, dintr-o comisie care decidea eliberarea unor detinuti.

Acesta a sustinut ca nu a colaborat nici cu Securitatea si nici cu vreun alt serviciu secret si a sustinut ca evenimentele din perioada in care a facut parte din comisia de liberari conditionate de la Penitenciarul Aiud au fost prezentate sub forma de speculatii, cu scopul manipularii opiniei publice.

Ulterior, Augustin Lazăr a susţinut că nu ştia dacă dosarele luate în discuţie în Comisia de la Penitenciarul Aiud erau ale unor deţinuţi politici, însă şi-a cerut "scuze instituţionale" pentru practicile discutabile de dinainte de 1989.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22