Augustin Lazar, instalat oficial in functia de procuror general al Romaniei

Vlad Toma | 04.05.2016

Augustin Lazar, noul procuror general al Romaniei, va fi instalat oficial in functie, astazi, in cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, anunta Agerpres.

Pe aceeași temă

 

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a anuntat saptamana trecuta ca a semnat decretul de numire a lui Augustin Lazar in functia de procuror general al Romaniei. 

 

CSM i-a dat aviz pozitiv lui Augustin Lazar, propus de ministrul Justitiei pentru functia de procurorul general al Romaniei, acum doua saptamani, in urma sustinerii unui interviu.

 

Raluca Pruna, ministrul Justitiei, l-a propus pe Augustin Lazar, pentru functia de procuror general al Romaniei, la inceputul lunii aprilie. Functia de procuror general a ramasa vacanta in urma demisiei lui Tiberiu Nitu.

 

Ministerul Justitiei a anuntat ca "În cadrul dialogului cu ministrul justiției, domnul procuror Augustin Lazăr a demonstrat că are viziunea managerială, determinarea și autoritatea necesară pentru reformarea și consolidarea Ministerului Public.

 

Domnul procuror Augustin Lazăr are o experiență relevantă în management judiciar, având o vechime în funcția de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcții de conducere. Ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, a coordonat și instrumentat cauze complexe, cum ar fi urmărirea și repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară o vastă cooperare judiciară internațională. Anterior, ca procuror șef la secția de anticorupție, urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ a participat nemijlocit la acțiunea de reformare și modernizare a Ministerului Public, care a generat premisele creării structurilor specializate de parchet din cadrul acestei instituții.

 

În desemnarea propunerii, ministrul justiției a avut în vedere îndeplinirea criteriilor de integritate, vechimea neîntreruptă în Ministerul Public, experiența profesională și managerială relevantă și capacitatea decizională."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22