Augustin Lazăr: Vom continua investigarea infracțiunilor de corupție

Redactia | 10.12.2018

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis că Ministerul Public va continua să investigheze infracțiunile de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică.

Pe aceeași temă

„Azi, 9 decembrie, celebrăm Ziua Internațională Anticorupție, prilej de a reaminti importanța luptei anticorupție împotriva ameninţării pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea şi siguranţa societăţii, pentru dezvoltarea durabilă şi statul de drept”, se arată în mesajul procurorului general.

Acesta amintește că, la data de 9 decembrie 2003, România a semnat Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, ratificată prin Legea nr. 365/2004, prin care statele semnatare se angajează să lupte împotriva corupției, prin promovarea valorilor etice ale democrației, justiției și statului de drept.

„Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public îl reprezintă în continuare combaterea cu profesionalism și imparțialitate a corupției și a infracțiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației. În acest scop vom continua investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică. De asemenea vor fi anchetate infracțiunile de mică corupție, pentru descurajarea și prevenirea corupției în domeniile prioritare“, afirmă Augustin Lazăr.

„Să marcăm împreună această zi, amintindu-ne că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva corupției“, este îndemnul procurorului general.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22