Augustin Zegrean, despre votul in cazul Udrea: Constitutia prevaleaza intotdeauna

T.d. | 24.02.2015

Pe aceeași temă

Constitutia este cea care prevaleaza in orice situatie, a spus presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), cu privire la votul din Parlament in cazul Elenei Udrea. Avocatii lui Udrea au anuntat, marti, ca vor depune contestatie la votul din Legislativ.

Augustin Zegrean a refuzat sa faca declaratii pe acest subiect, dar a subliniat faptul ca Legea Fundamentala a tarii prevaleaza intotdeauna.

Cererea de arestare a Elenei Udrea în dosarul ”Gala Bute” va fi discutată, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Udrea a fost, marți, la sediul DNA unde a fost audiată timp de câteva ore cu privire la acuzațiile care i se aduc în dosarul Gala Bute. Luni seara, Camera deputaților a avizat cererile de încuviințare pentru urmărirea penală și arestarea preventivă în dosarul menționat.

Avocații Elenei Udrea au depus contestatie la votul din Parlament.

Votul din plen nu întrunește prevederile legale. Ieri nu a fost întrunită majoritatea cerută de lege. La o chestiune atât de gravă trebuie să existe o majoritate calificată. Hotărârea este practic un vot de neavizare. Va fi un temei de apărare în sensul că cererea de arestare nu a fost avizată”, a spus avocatul deputatei, Marius Striblea, potrivit Romania Libera.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22