Augustin Zegrean: Și foștii secretari PCR ar putea beneficia de pensii speciale

Silvia Simion | 20.01.2016

Orice bani in plus constituie un privilegiu, a declarat miercuri presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, inainte ca CCR sa discute sesizarea Guvernului privind pensiile speciale pentru alesii locali.

Pe aceeași temă

 

Mai mult, el a explicat ca exista o problema si in privinta retroactivitatii prevazute in actul normativ, care ar face ca inclusiv  fostii conducatori din vremea comunismului sa beneficieze de ea.

 

Problema este ca, daca legea intra in vigoare, vor beneficia si fostii secretari de partid, a spus presedintele Curtii Constitutionale, citat de Hotnews.

 

Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali, adoptata la sfarsitul lunii decembrie, prevede ca primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii Consiliilor Judetene care indeplinesc conditiile varstei standard de pensionare au dreptul, la incetarea mandatului, la indemnizatie pentru limita de varsta, daca nu sunt realesi pentru un nou mandat. De indemnizatia pentru limita de varsta beneficiaza si alesii locali care au avut anterior intrarii in vigoare a prezentei legi calitatea de primar, viceprimar, presedinte sau vicepresedinte de Consiliul Judetean.

 

Plenul Senatului a adoptat legea privind pensiile alesilor locali cu 86 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si nicio abtinere. Liberalii au iesit din sala inaintea votului, dar nu au facut nici un demers pentru a contesta legea la Curtea Constitutionala. Guvernul a contestat-o pe 26 decembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22