Austria i-a acordat lui Mircea Cartarescu Premiul de Stat pentru Literatura Europeana

T.d. | 27.07.2015

Pe aceeași temă

Intr-o ceremonie sustinuta la Salzburg, scriitorul Mircea Cartarescu a primit luni Premiul de Stat al Austriei pentru Literatura Europeana.

Ceremonia a avut loc la Haus fur Mozart din Salzburg, evenimentul fiind deschis de directorul Festivalului de la Salzburg, Helga Rabl-Stadler, si de guvernatorul landului, Wilfried Haslauer, potrivit Agerpres.

Mircea Cartarescu a primit distinctia pentru intreaga opera de la ministrul federal al Culturii, Josef Ostermayer, moment urmat de un Laudatio sustinut de directorul Literaturhaus Berlin Ernest Wichner.

Niciun moment nu mi-am abandonat convingerile artistice si atasamentul fata de radacinile mele – arta europeana”, a spus Cartarescu, in fata audientei.

La ceremonie au participat si reprezentanti romani: ambasadorul la Viena Silvia Davidoiu, consilierul prezidential Sergiu Nistor si directoarea Institutului Cultural Roman de la Viena Irina Cornisteanu.

De altfel, la inceputul lui 2015, Mircea Cartarescu a primit Premiul pentru Intelegere Europeana, in cadrul deschiderii Targului de Carte de la Leipzig.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22