Automobile Dacia: Nu am cerut Guvernului TVA zero la achizitia de masini noi

T.d. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce, joi, Constantin Stroe, membru in Consiliul de Administratie al Dacia, vorbea despre o propunere fiscala privind TVA zero la achizitia de masini noi, astazi Automobile Dacia arata ca nu a cerut Guvernului o asemenea masura.

“Automobile Dacia incurajeaza toate masurile care permit cresterea pietei de masini noi, dar nu a cerut Guvernului sa introduca TVA zero la achizitia de masini noi”, transmite Dacia, potrivit Gandul.

Ieri, Constantin Stroe, vorbea despre o scutire de TVA pentru vanzarile de masini ni, in conditiile in care programele guvernamentale din segmentul auto nu aduc un plus consistent la vanzari.

 “Propune-ti, domnule, sa vinzi 50.000 de masini noi, fara TVA. Inseamna niste locuri de munca stabile, care inseamna taxe, impozite, o serie de alte contributii”, a explicat Stroe pentru Digi24.

Argumentul oficialului Dacia a fost intampinat, insa, cu reticenta de oficialii ministerului de Finante.

Sigur ca primul raspuns al ministerului, apoi domnule, noi vom avea o gaura de TVA inmultit cu numarul de masini”, a continuat Stroe.

In ce priveste programele guvernamentale din segmentul auto, Constantin Stroe sustine ca acestea nu functioneaza la capacitate optima.

Sunt si eu unul dintre participantii la asa-zisul program <<Prima Masina>>. Nu da rezultate. Finalmente a iesit un program care te obliga pe tine, potential comparator, la ridicarea unor bariere birocratice uluitoare”, a argumentat el.

Acum o luna de zile, oficialii Dacia criticau lipsa unei autostrazi intre Sibiu si Pitesti si avertizau ca daca pana in 2020 tronsonul de autostrada nu va fi construit, atunci vor lua in calcul mutarea productiei de la Mioveni in Maroc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22