Autoritățile au permis credincioșilor accesul la moaștele Sf. Parascheva fără buletin

Laurentiu Gheorghe | 14.10.2020

Pelerinii care nu au buletin de Iași au primit voie de la jandarmi să se roage la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, relatează corespondentul Digi24.

Pe aceeași temă

Jandarmeria Română nu a oferit un punct de vedere oficial referitor la evenimentele de la Iasi, însă câteva sute sau chiar mii de oameni care nu erau lăsați până acum să meargă la raclă să se închine au fost lăsați în perimetrul special amenajat.

Miercuri după-amiază, aproape 3.000 se aflau la coadă ca să se închine.

Decizia a venit după ce, în special astăzi, în fața Catedralei Mitropolitane a fost scandal. Oamenii - mulți dintre ei fără măști - s-au certat cu jandarmii care nu i-au lăsat să intre în biserică și să se roage la moaşte.

Pelerinii s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță şi le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică. Din cauza pandemiei de coronavirus, autorităţile locale au decis ca anul acesta să poată intra la moaştele Sfintei Parascheva numai locuitorii oraşului Iaşi.

Sute de persoane din Iasi si din afara municipiului incearca sa intre miercuri, la pranz, in curtea Catedralei Mitropolitane, fortand portile de acces si cordonul de jandarmi.

Dupa slujba liturgica oficiata de Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, sute de persoane care nu au avut acces in zona au incercat sa forteze intrarile in curtea mitropolitana pentru a se inchina la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, relateaza Agerpres.

Acestia ignora recomandarile autoritatilor de a purta masca pe fata si de a respecta distantarea sociala, ei stand umar la umar, si spun ca au venit la Mitropolie sa se inchine la Cuvioasa Parascheva de ziua ei.

Printre cei care incearca sa forteze intrarile in curtea mitropolitana se afla si batrani sau femei cu copii in brate. Cu totii sunt nemultumiti ca intr-o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta s-a decis ca participarea credinciosilor la sarbatorile religioase sa fie permisa doar celor care au domiciliul in localitatea respectiva.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22