Autoritățile din Dâmbovița ar putea închide piețele și târgurile în care nu se respectă distanțarea

Redactia | 27.07.2020

Autoritățile din Dâmbovița vor decide până la finalul săptămânii dacă închid târgurile și piețele din Târgoviște în care nu se respectă distanțarea.

Pe aceeași temă

Autoritățile din Dâmbovița vor decide până la finalul săptămânii dacă închid târgurile și piețele din Târgoviște în care nu se respectă distanțarea, a declarat, luni, pentru G4Media.ro, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa.

Acesta a declarat că au apărut zeci de focare familiale în județ după decizia Curții Constituționale care a permis refuzarea internării, în urma căreia 165 de persoane au refuzat spitalizarea sau au fost externate la cerere.

În județul Dâmbovița au fost înregistrate în ultimele 24 de ore 131 de noi cazuri, cele mai multe după București, iar în ultimele două săptămâni – 666.

Prefectul spune că numărul mare de cazuri din ultima zi este și din cauza raportării cu întârziere a rezultatelor la unele teste efectuate din 20-21 iulie. În plus, există un focar activ la un centru rezidențial, unde astăzi au fost confirmate 36 de cazuri în rândul personalului, după ce zilele trecute au fost confirmate 37 de cazuri în rândul beneficiarilor.

În plus, există și o transmitere comunitară în județ, după cum arată și distribuția celorlalte cazuri din ultimele 24 de ore: câte un caz în 27 de comune, câte două în alte 12 localități și câte trei în alte trei comune.

Aurelian Popa a declarat că, deocamdată, nu se impune carantinarea niciunei localități, dar că până la finalul săptămânii Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va decide dacă ia măsura închiderii târgurilor și piețelor din Târgoviște în care nu se respectă distanțarea. Măsura va fi pusă marți în dezbatere publică, pentru două zile, după care se va lua o decizie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22