Autoritățile locale din Timiș cer permisiunea de a putea organiza târguri și talciocuri

Laurentiu Gheorghe | 09.06.2021

Autoritățile locale din Timiș solicită Guvernului să ridice interdicția de funcționare a târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor.

Pe aceeași temă

Prefectul județului, Zoltan Nemeth, precizează, într-o postare pe Facebook, că activitatea târgurilor, bâlciurilor și talciocurilor este în continuare suspendată la nivel național, nefiind stabilită o rată de incidență pe UAT sau județ pentru închiderea sau deschiderea lor.

„Astăzi 09.06.2021, împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș și cu primarul municipiului Timișoara, printr-o adresă comună, am solicitat Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reanalizeze suspendarea activității “piețelor de vechituri” și să aibă în vedere cu ocazia primei modificări a HG nr. 531/2021 ori cu ocazia prelungirii stării de alertă pe teritoriul României, fie ridicarea suspendării activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, fie reglementarea suspendării activității acestora condiționat de depășirea unei anumite incidențe a cazurilor la nivel de UAT/județ. Am formulat această solicitare comună, deoarece considerăm că nu se mai justifică suspendarea activității acestor târguri, bâlciuri și talciocuri, în contextul relaxării restricțiilor din ultima perioadă, raportat la faptul că activitatea acestora se desfășoară în cele mai multe cazuri în spații deschise. Aceste târguri au un rol economic important în comunitățile locale, astfel că sperăm că se vor putea deschide cât de curând”, susține prefectul județului Timiș.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22