Avertisment de la Bruxelles: România ar putea să nu mai aibă comisar în noul Consiliu European

Laurentiu Gheorghe | 07.10.2019

Fostul europarlamentar Cristian Preda susține că propunerile transmise de Dăncilă – Dan Nica și Gabriela Ciot – „nu au fost luate în seamă de șefa Consiliului European”.

Pe aceeași temă

În condițiile în care PSD blochează formarea Comisiei European, fostul europarlamentar atrage atenția că România și-ar putea pierde portofoliul din această cauză.

„Peste 3 zile se încheie audierile comisarilor propuși de statele-membre in comisiile din Parlamentul European. Peste doua saptamani e programat votul in plen pentru Ursula von der Leyen si intreaga sa echipa.

Din pricina propunerilor catastrofale facute de Viorica Dancila, in acest moment nu exista, de fapt, vreun candidat din partea Romaniei. Plumb a fost respinsa, iar propunerile trimise de la Bucuresti - Nica si rezerva sa Ciot - nu au fost luate in seama de sefa Comisiei Europene, asa ca nu exista un nume din Romania trimis spre audiere in PE.

Politica de cadre a PSD a blocat formarea unei institutii europene", a scris Cristian Preda pe contul sau de Facebook.

Acest noteaza ca in acest context tara noastra poate ramane fara portofoliu. „Exista riscul ca reactia de la Bruxelles sa fie dura si sa ramanem fara portofoliu. Tratatele o ingaduie.

Cutuma e cea care a impus principiul «o tara-un comisar», dar Dancila & co. le pot oferi ocazia celor care viseaza la diminuarea numarului de comisari sa-si vada visul devenind realitate”, se mai arata in postare.

****

Prima propunere a lui Dăncilă, Rovana Plumb a fost respinsa de Comisia JURI a Parlamentului European pentru functia de comisar european. Ulterior, premierul Dancila i-a propus pe Dan Nica, aceasta fiind prima propunere, iar cea de rezerva este Gabriela Ciot, secretar de stat in MAE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22