Aviația rusă continuă seria atacurilor aeriene împotriva obiectivelor strategice ucrainene

L. G. | 11.10.2022

Forțele Aerospațiale Ruse atacă marți dimineață din regiunea Mării Caspice, dar și din Marea Neagră. Bombardierele strategice Tu-95 și Tu-160 lovesc ținte cu rachete X-101/X-555.

Pe aceeași temă

UPDATE: Ministerul rus al Apărării a confirmat că a continuat astăzi un „atac masiv cu arme de mare precizie” asupra unor obiective ucrainene, relatează Sky News.

Ultimele informații, raportate de agențiile de știri rusești, susțin că Moscova urmărește în continuare să lovească infrastructura energetică din întreaga țară.

În această dimineață, au fost raportate lovituri în Liov și Zaporojie. Ca urmare, aproximativ 30% din orașul din vestul țării a rămas fără electricitate.

„Azi (marţi), forţele armate ruse au continuat să efectueze atacuri masive cu armament cu rază lungă de acţiune de înaltă precizie, din baze terestre sau maritime, asupra unor instalaţii militare şi instalaţii electrice din Ucraina”, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Toate obiectivele acestor atacuri au fost atinse, dă asigurări Konaşenkov.

Stirea initiala

Termocentrala Ladijin din regiunea Viniția a fost ținta atacurilor aviației ruse marți dimineață, a anunțat guvernatorul Serghei Borzov: „a fost atacată Electrocentrala Ladijin cu două drone kamikaze Shahed-136” a scris acesta pe Telegram, conform agenției Ukrinform.

Trupele rusești au lansat atacuri în Kiev, Odesa, Krivoi Rog, Rivne, Jitomir, Dnipropetrovsk și Lvov.

De partea cealaltă, ucrainenii atacă cu rachetele HIMARS și încearcă să distrugă Podul Antonovski, care traversează estuarul Niprului și face legătura cu regiunea Herson revendicată de Moscova.

Marţi dimineaţa, un nou atac rusesc a atins oraşul Zaporojie (sud), bombardat intensiv de ruşi în ultimele săptămâni. În total 12 rachete de tip S-300 au lovit infrastructuri „civile” şi au ucis cel puţin o perosană, anunţă Servciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">⚡️ The occupiers attacked the Ladyzhynska TPP in Vinnytsia with two Shahed-136 kamikaze drones – Oblast Military Administrtion</p>&mdash; Ukrainska Pravda in English (@pravda_eng) <a href="https://twitter.com/pravda_eng/status/1579701619725602816?ref_src=twsrc%5Etfw">October 11, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Presa ucraineană anunță noi lansări de rachete din Marea Caspică în direcția regiunii Dnipropetrovsk. Șeful Consiliului Regional Dnipropetrovsk, Mykola Lukașuk, a scris pe Telegram: „Au fost înregistrate lansări de rachete din Marea Caspică în direcția regiunii Dnipropetrovsk. Vă rugăm să rămâneți în adăposturi până la sfârșitul alertei aeriene”, transmite publicația lb.ua.

Explozii se aud de asemenea în regiunea Rivne, în regiunea Kiev și în Krivoi Rog.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/russian?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#russian</a> terrorists again hit infrastructure facilities in <a href="https://twitter.com/hashtag/Zaporizhzhia?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Zaporizhzhia</a> with rockets this night. At least 15 explosions registered. Their targets were an educational institution, a medical institution, and residential buildings. <a href="https://twitter.com/hashtag/russiaisaterrorisstate?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#russiaisaterrorisstate</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/StandWithUkraine?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#StandWithUkraine</a> <a href="https://t.co/2FgR5OyKxa">pic.twitter.com/2FgR5OyKxa</a></p>&mdash; Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) <a href="https://twitter.com/EmineDzheppar/status/1579706467334389762?ref_src=twsrc%5Etfw">October 11, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

În prezent, nu există informații exacte despre situația din aceste regiuni. A fost declarată o alertă aeriană pe întregul teritoriu al Ucrainei.

Șeful administrației militare din Kiev, Oleksiy Kuleba, a afirmat că o rachetă a fost doborâtă de forțele de apărare aeriană. „Alerta aeriană este încă în curs de desfășurare, așa că rămâneți în adăposturi”, a avertizat șeful Forțelor Aeriene ucrainene.

Puțin mai târziu, el a raportat că o altă rachetă a fost doborâtă.

Șeful administrației militare din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, a raportat lansarea a 10 rachete de croazieră din Marea Caspică și a 10 rachete de croazieră din Saratov. Acesta a îndemnat pe toată lumea să rămână în adăposturi.

Serviciile de urgenţă ucrainene au pus marţi în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului ţării vecine,

„Avertisment. În timpul zilei există o mare probabilitate de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneţi în adăposturi pentru siguranţa dumneavoastră, nu ignoraţi alertele de raiduri aeriene”, au transmis serviciile de urgenţă pe aplicaţia Telegram.

Nu mai puţin de 301 de localităţi în regiunile Kiev, Liov, Sumî, Ternopil şi Hmelniţki nu au curent electric. În schimb, în întreaga regiune Liov a fost restabilită alimentarea cu curent electric, care fusese întreruptă complet după atacurile de luni.

Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă a pus în funcţiune 22 de centrale electrice pentru a garanta alimentarea cu electricitate, din care 15 centrale deservesc centrele de sănătate din regiunile Dnipropetrovsk, Zaporojie, Sumî, Harkov şi Cernigău.

Peste o mie de persoane şi circa 120 de echipe ale serviciilor de urgenţă au participat la operaţiunile de stingere a incendiilor şi la cele de salvare. Comandamentul militar al regiunii Zaporojie a mai informat că, în noaptea de luni spre marţi, forţele ruse au lansat 12 rachete împotriva infrastructurii civile din oraşul cu acelaşi nume, atacurile soldându-se cu un mort.

„Duşmanul continuă să terorizeze civilii din Zaporojie. Un atac cu 12 rachete S-300 a lovit instalaţii publice”, a transmis într-un mesaj pe Telegram administraţia militară din Zaporojie. Două rachete au vizat un centru de vânzări de maşini, unde un om a murit. Alte rachete au lovit o şcoală şi un dispensar.

Începând din 2 octombrie, bombardamentele ruse asupra oraşului Zaporojie s-au soldat cu cel puţin 43 de morţi şi 70 de răniţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22