Avion militar rusesc, interceptat la mica distanta de Constanta

T.d. | 16.03.2015

Pe aceeași temă

Aproximativ 20 de mile marine a fost distanta dintre Constanta si un avion militar rusesc, surprins ca a survolat, luni, Marea Neagra. In zona s-a desfasurat un exercitiu militar NATO, la care a participat si ministrul Apararii Mircea Dusa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, avionul militar rusesc era unul de cercetare, tipul IL20, ce zbura la o înălțime de aproximativ 3.000 de metri, potrivit Agerpres.

Referitor la survolul efectuat de respectivul avion de cercetare, ministru Mircea Dușa a declarat că nu este nimic anormal, militarii ruși culegând informații despre exercițiul desfășurat pe Marea Neagră.

"Cred că este normal ca avionul de supraveghere electronică să culeagă informații despre ceea ce se întâmplă pe Marea Neagră, așa cum și avioanele NATO, e vorba de acele avioane AWACS, culeg informații din această zonă. (...) Nu cred că este vorba de o coincidență. Se știe că există acest exercițiu pe Marea Neagră și culeg informațiile despre acest exercițiu", a afirmat Dușa, aflat la bordul fregatei Regina Maria.

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, s-a deplasat apoi, cu elicopterul, la bordul crucișătorului USS Vicksburg, navă comandant în structura grupării SNMG2.

La exercițiul desfășurat luni pe Marea Neagră au participat șase nave din gruparea Standing NATO Maritime Group 2 (SNMG-2), printre care și fregata Regina Maria, nave cărora li s-au alăturat două corvete, două nave purtătoare de rachete, un distrugător și fregata Mărășești, din partea Forțelor Navale Române, și trei aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

SNMG-2 este una dintre cele patru grupări navale multinaționale ale Alianței Nord-Atlantice. Gruparea este alcătuită din patru fregate (HMCS Fredericton — Canada, TCG Turgutreis — Turcia, ITS Aliseo — Italia și Regina Maria — România, care va avea la bord și un elicopter), un crucișător (USS Vicksburg-SUA, navă comandant) și o navă auxiliară (FGS Spessart-Germania).

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22