Avocata Alinei Bica, retinuta intr-un dosar care nu are legatura cu fosta sefa DIICOT. Este acuzata de favorizarea infractorului

M. B. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Avocata Laura Voicu, apărătoarea fostei șefe a DIICOT Alina Bica, a fost reținută joi de procurorii DNA, pentru favorizare a făptuitorului și instigare la infracțiunea de exercitare fără drept a unei profesii.

Voicu a fost ridicată de pe stradă și dusă la audieri la DNA, de unde a ieșit cu reținere pe 24 de ore și transportată în arestul Capitalei.

 

Vineri, ea va fi prezentată Curtii de Apel București, cu cererea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Cazul în care este reținută Laura Voicu nu are legătură cu Alina Bica, ci este vorba de un dosar cu fraude din fonduri europene, în care avocata o apăra pe Georgia Ioana Deaconu. Din echipa de apărători a făcut parte și Nicolae Learciu, care însă nu avea dreptul de aprofesa această activitate, fiind înscris în așa numitul „Barou constituțional”.

 

Deși știa că Learciu profesa ilegal, Voicu  l-a desemnat pe acesta să participe la activități de urmărire penală ce urmau a se desfășura la sediul DNA în dosarul nr. 189/P/2012, precum și în alte cauze aflate pe rolul DNA, spun procurorii anticorupție.

 

Avocata este acuzată că a creat, prin folosirea lui Learciu, condițiile necesare pentru tergiversarea urmăririi penale, prin punerea procurorilor în situația de a proceda la refacerea actelor de urmărire efectuate cu inculpata din dosarul respectiv, lipsită de asistență juridică. 

 

“Prin prezentarea lui Learciu Niculae ca avocat, Voicu Laura-Cătălina a urmărit și posibila înlăturare a unor probe care ar fi putut fi valorificate în urma desigilării sacilor în care acestea se aflau, întrucât această operație nu ar mai fi putut fi refăcută, iar lipsa apărării inculpatei arestate ar fi atras nelegalitatea obținerii lor, cu consecința imposibilității utilizării acestora ca mijloace de probă”, se spune ]ntr-un comunicat al DNA.

 

Laura Voicu(fostă Vicol) a fost unul dintre apărătorii fraților Cămătaru, alături de Mihai Costea, avocat condamnat în 2008 la 13 ani de închisoare pentru că făcea partea dintr-o rețea mafiotă care se ocupa de afaceri imobiliare.

 

Fostul soț al Laurei Voicu, Tiberiu Vicol, poreclit „Regele piţipoancelor”, a ajuns și el în închisoare, în decembrie 2011, fiind condamnat la patru ani şi nouă luni pentru o fraudă de un milion de euro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22