Avocatul lui Iliescu: Firesc ar fi ca dosarul Mineriadei să fie trimis la Secția Specială

Laurentiu Gheorghe | 08.05.2019

Decizia de miercuri a Înaltei Curți de a returna dosarul Mineriadei la procurori este pentru fostul președinte FSN o măsură reparatorie, spune Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu.

Pe aceeași temă

Adrian Georgescu, avocatul lui Ion Iliescu, consideră că decizia de miercuri a instanței supreme, de

De asemenea, spune că, în opinia sa, o decizie corectă ar fi ca dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 să fie trimis Secției de anchetare a magistraților, și nu Secției parchetelor militare, cea care l-a instrumentat până acum, având în vedere că în dosar este inculpat un procuror, Mugurel Florescu, relatează HotNews.ro.

„Încă nu am vorbit cu domnul Ion Iliescu, urmează să ne întâlnim. Cu siguranță că a aflat despre decizia instanței și îl bucură. Pentru Ion Iliescu, decizia de astăzi a Înaltei Curți de Casație și Justiție reprezintă o măsură reparatorie”, a declarat pentru HotNews.ro avocatul fostului președinte Ion Iliescu.

Avocatul susține că decizia instanței supreme este una corectă, pentru că dosarul de urmările penală conține „nenumărate neregularități, nelegalități pe care le-am semnalat atât noi, apărătorii inculpaților, cât și chiar judecătorii de cameră preliminară”.

„Niciodată Ion Iliescu nu fusese pus sub acuzare în vreunul dintre dosarele care compuneau acest dosar pentru fapta descrisă în actul de sesizare. Procurorii au apelat la un artificiu judiciar care s-a dovedit a fi falimentar în momentul în care au realizat urmărirea penală a lui Ion Iliescu”, a mai declarat avocatul lui Ion Iliescu.

De asemenea, el susține că o decizie corectă ar fi ca dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 să fie trimis Secției de anchetare a magistraților, și nu Secției parchetelor militare, cea care l-a instrumentat până acum, având în vedere că în dosar este inculpat un procuror, Mugurel Florescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22