Avocatul lui Mazăre a cerut contestație în anulare la condamnarea definitivă de 9 ani de închisoare

Laurentiu Gheorghe | 21.05.2019

Radu Mazăre, prin avocata sa, Ioana Focșa, a făcut o contestație în anulare la Curtea Supremă la condamnarea de 9 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive

Pe aceeași temă

Radu Mazăre a fost adus luni în România din Madagascar, unde fugise în urmă cu un an și jumătate. El este încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru o perioadă de 21 de zile de carantină.

Contestația în anulare, o cale extraordinară de atac, va fi judecată de un complet de 3 judecători de la Înalta Curte la începutul lunii iunie, anunță Digi24. Această cale de atac, dacă este admisă desființează sentința definitivă de condamnare, procesul urmând să fie rejudecat de la zero.

Radu Mazăre a fost adus, marți, de la Penitenciarul Rahova la Înalta Curte de Casație și Justiție, ca instanța să confirme mandatul de arestare preventivă dispus în dosarul Polaris. În acest dosar, Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 9 ani și 10 luni de închisoare.

El a fost plasat, în acest dosar, sub control judiciar, însă a încălcat condițiile și a plecat în Madagascar, fiind emis mandat de arestare pe numele său. Potrivit procedurii, inculpatul trebuie prezentat în fața instanței pentru confirmarea mandatului.

Un apărător al lui Radu Mazăre, Lizeta Haralambie, a declarat că fostul primar al Constanței se aștepta să fie arestat și că la Rahova nu s-a plâns de nimic, subliniind că acesta a început să citească istorie și geografie. Avocatul a mai spus că Mazăre are doi colegi de celulă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22