Avocatul Poporului „se mai gândește” dacă atacă la CCR „revoluția fiscală”

Redactie | 26.02.2018

Ordonanța de urgență prin care contribuțiile sunt transferate la angajat nu a fost încă atacată la CCR de către Avocatul Poporului și dă vina pe sindicate care nu i-au furnizat toate informațiile „concrete” privind impactul și efectele „revoluției fiscale”.

Pe aceeași temă

 

Ordonanțele de urgență nu pot fi atacate la CCR decât de către Avocatul Poporului. Opoziția și sindicatele i-au cerut lui Victor Ciorbea, șeful instituției, să intervină încă de anul trecut, înainte ca măsura să intre în vigoare.

 

”Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este în atenția instituției Avocatul Poporului. Datorită complexității petiției formulate, precum și a numărului însemnat de petiții cu obiect similar, actul normativ este analizat pe fond sub prisma diferitelor solicitări formulate atât de către persoane fizice, cât și de persoane juridice.

 

Mai mult decât atât, este necesară examinarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, care de asemenea modifică dispozițiile Codului Fiscal.

 

În plus, Avocatul Poporului a solicitat confederațiilor sindicale informații concrete privind impactul și efectele transferului contribuțiilor sociale în sarcina angajatori, care nu ne-au fost furnizate până la data prezentei”, spune Erzsebet Dane, adjunctă a Avocatul Poporului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22