Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat urgent intr-o sectie de cardiologie

Tudor Despina | 25.09.2015

Sorin Oprescu ar trebui internat intr-un spital, data fiind starea sa de sanatate, sustine Avocatul Poporului. Potrivit lui Victor Ciorbea, in cazul primarului suspendat al Capitalei riscurile la adresa vietii “sunt foarte mari”.

Pe aceeași temă

 

Declaratiile au fost facute vineri seara de comisia care l-a vizitat pe Oprescu in arest, asta dupa ce Avocatul Poporului s-a autosesizat in acest caz si a trimis o echipa sa verifice conditiile in care este tinut in arest preventiv primarul suspendat al Bucurestiului.

 

"Am dispus sa efectuam mai mult de o ancheta, o vizita care trebuia sa fie inopinata. De dragul dvs si la presiunea dvs nu va mai prea fi inopinata", spunea Victor Ciorbea acum o zi.

 

Acum, la finalul anchetei, Avocatul Poporului sustine ca Oprescu se afla intr-o stare de sanatate delicata si ar trebui internat intr-un spital. La arestul Capitalei s-au deplasat doi reprezentanti ai Avocatului Poporului, un medic si un reprezentant al unui ONG specializat.

 

"Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuia urmarit si deferit unei sectii de cardiologie care sa dispuna de toate dotarile necesare”, a spus doctorul care a facut parte din echipa de ancheta a Avocatului Poporului, arata Hot News.

 

Potrivit sursei citate, regimul alimentar din inchisoare “nu e adecvat”, iar “persoanele private de libertate sunt dependente de pachetele pe care le primesc”.

 

Victor Ciorbea a spus ca nu se pronunta daca se impune sau nu arestul preventiv: "Ne intereseaza problema respectarii dreptului la sanatate si integritate fizica, corporala si, de ce nu, la viata".

 

"Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea pregede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari. Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie care impune o actiune de urgenta", a mai spus Victor Ciorbea, citat de Ziare.com.

 

"Am avut acces la fisa medicala a domnului Oprescu care a fost intocmita in cabinetul medical, am vorbit cu doamna doctor, cu domnul Oprescu, care ne-a dat detalii. Concluzia este ca este vorba despre o persoana cu o patologie incarcata inalt susceptibila de a provoca o boala cardiovasculara. Toate acestea trebuie demonstrate sau urmarite in timp. Concluzia este ca in cazul unui pacient cu o bogata incarcatura patologica trebuie urmarit si deferit unei sectii de cardiologie", a argumentat un membru al comisiei.

 

Sorin Oprescu ramane in arest preventiv, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins, vineri, cererea pentru o masura mai usoara. Decizia instantei nu e definitiva si poate fi contestata. Acuzat de luare de mita, primarul suspendat al Capitalei se afla inchis de la inceputul lunii septembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22