Avocatul Poporului va ataca la CCR ordonanța pe sănătate și poate și pe cea cu alegerile anticipate

Laurentiu Gheorghe | 15.02.2020

Avocatul Poporului va sesiza Curtea Constituțională cu privire la OUG-ul pe sănătate care permite accesul spitalelor private la bani publici și posibil și pe cea a alegerilor anticipate.

Pe aceeași temă

Avocatul Poporului va ataca la Curtea Constitutionala OUG pe sanatate, care da acces spitalelor private la bani publici si poate si ordonanta privind alegerile anticipate. O decizie va fi anuntata saptamana viitoare, cand va fi gata analiza de oportunitate.

Renate Weber, avocat la poporului, anunțat, sâmbătă, că se va adresa săptămâna viitoare Curții Constituționale In ce priveste ordonanta pe sanatate, care da acces spitalelor private la bani publici, in cadrul programelor nationale.

In schimb, OUG privind alegerile anticipate este inca in analiza si Avocatul Poporului va decide saptamana viitoare daca va sesiza sau nu Curtea Constitutionala, a spus Weber la Digi24.

„Din perspectiva noastra, exista eventuale probleme cu toate ordonantele de urgenta sau cu fiecare in parte, mai bine spus, in sensul in care noi evident le analizam si in functie de ce rezulta din analiza noastra, decidem daca sesizam sau nu CCR.

Adica nu vom face o sesizare in bloc pe toate cele 25 (de OUG adoptate de guvernul Orban in sedinta din 4 februarie - n.r.) sau ma rog, cate raman sa fie publicate in Monitorul Oficial, dar pe masura ce ele apar in Monitorul Oficial, intra in analiza noastra", a declarat Weber pentru RFI Romania.

Referitor la OUG privind alegerile anticipate, Avocatul Poporului a spus: "E un lucru de care ne vom ocupa. Sunt mai multe care isi asteapta randul, pentru ca am primit si din partea Asociatiei Elevilor, in legatura cu statutul cadrelor didactice. Avem mai multe in analiza (...). Saptamana viitoare vom decide".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22