Avocatul Poporului Victor Ciorbea, pliat pe campaniile de manipulare marca Antena

Dora Vulcan | 12.07.2016

Avocatul Poporului anunta ca s-a sesizat din oficiu si face o ancheta in cazul minorei Ana Maria, in varsta de 9 ani, a carei mama executa o pedeapsa privativa de libertate la Penitenciarul Targsor dupa ce a furat alimente din supermarketuri.

Pe aceeași temă

 

 

Este vorba de Gheorghita Iordache, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare pentru furt, dupa ce a recidivat, si pentru care Antena 3 a cerut gratierea pe motiv ca a furat "o bucata de cascaval pentru fiica sa".

 

"Avocatul Poporului va face demersuri in raport cu autoritatile competente sa solutioneze problemele sociale si de alta natura cu care se confrunta minora", se spune intr-un comunicat remis presei. 

 

Potrivit comunicatului, sesizarea din oficiu si ancheta Avocatului Poporului "sunt urmarea prezentarii cazului minorei Ana Maria de catre postul de televiziune Antena 1, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei, in data de 7 iulie 2016".

 

 

 

Cine e Gheorghita Iordache si unde tinteste campania trustului de televiziune al puscariasului Voiculescu

 

 

Gheorghita Iordache, condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare pentru furt dintr-un supermarket si pentru care Antena 3 a cerut gratierea pe motiv ca a furat "o bucata de cascaval pentru fiica sa, pentru ca nu avea bani sa-i cumpere", a mai fost condamnata (cu suspendare) tot pentru furt din supermarket si obisnuia sa achite cateva produse la casa - pentru care avea disponibil o suma semnificativa la dispozitie -  pentru a distrage atentia casierei, iar alte produse, cu valoare mai mare, erau ascunse de ea sub haine, spune Curtea de Apel Bucuresti in sentinta de condamnare, citata de ziarul Adevarul.

 

Incalcandu-i dreptul la imagine, fara ca CNA sa se fi sesizat  macar, fiica Gheorghitei Iordache, in varsta de 9 ani, a fost invitata in mod repetat in emisiunile Antenei 3, iar postul de televiziune a facut o intreaga campanie prin care a cerut gratierea femeii de catre presedintele Klaus Iohannis.

 

 

 

Campanie cu directie

 

 

Antena 3 a subliniat si ca judecatorii care au decis condamnarea - George Matei si Bogdan Tudoran - sunt aceiasi care au decis condamnarea Marianei Rarinca pentru santajarea Liviei Stanciu, sefa instantei supreme la acea vreme, la 2 ani de inchisoare cu suspendare.

 

 

Gheorghita Iordache a fost condamnata pe 26 februarie 2015 de Curtea de Apel Bucuresti la 3 ani de inchisoare cu executare pentru furt din magazinul Selgros. Initial, Judecatoria Sectorului 1 a condamnat-o, in noiembrie 2014, la un an de inchisoare cu suspendare, insa procurorii au facut apel.

 

 

Gheorghita Iordache fusese sanctionata in trecut de mai multe ori pentru furt din magazine si s-a sustras cercetarilor si mai are o condamnare cu suspendare pentru furt dintr-un magazin Carrefour, arata sentinta Curtii de Apel Bucuresti.

 

 

Povestea a fost prezentata initial de Antena 1 la emisiunea "Acces direct", apoi a fost preluata de Antena 3, in emisiunile Q&A (realizata de Alessandra Stoicescu) si Sinteza Zilei (Mihai Gadea).

 

 

Pe 11 septembrie 2013, Gheorghita Iordache a fost prinsa de un agent de paza dupa ce a trecut de casele de marcat din magazinul Selgros, cu mai multe bunuri pe care le-a ascuns sub fusta - produse alimentare si de papetarie.

 

 

Femeia avea asupra ei doua bucati "Butter Cheese", 5 bucati salam "Sibiu", 8 bucati pixuri "Roller", 7 bucati "Pel Roller", o bucata muschi afumat, valoarea totala fiind de 723,05 de lei. Produsele au fost recuperate de Selgros, insa cazul a ajuns la Politie, dupa ce firma de securitate a sunat la 112.

 

 

Gheorghita Iordache a mai primit o condamnare cu suspendare pentru furt dupa ce, in aprilie 2012, a fost prinsa la Carrefour Colosseum dupa ce a sustras mai multe produse alimentare in valoare de 288 de lei, ascunse in captuseala paltonului. Ea achitase la casa alte produse, in valoare de 103 lei.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22