Bacalbașa recidivează, Bulai propune testarea psihologică la intrarea în parlament

Redactia | 19.02.2020

Deputatul USR, Iulian Bulai, susține introducerea obligativității testării psihologice a parlamentarilor, după o dispută cu deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, la audierile de marți în comisiile de cultură.

Pe aceeași temă

”Mai bine clopotar decât comunist! Astăzi, în fața mea, în comisiile reunite de cultură, la audierea ministrului Culturii, l-au lăsat nervii pe deputatul PSD, doctorul Bacalbașa! Susțin obligativitatea testului psiholog la intrarea în Parlament. Asemenea oameni nu ar trebui să mai aibă loc în viitorul Parlament! Te aștept alături de noi pentru a opri împreună asemenea dezastre în viitor”, a reacționat, ulterior, pe Facebook, deputatul USR.

La audierile de marți din comisiile de cultură ale ministrului desemnat, Bogdan Gheorghiu, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a avut o ieșire nervoasă la adresa deputatului USR Iulian Bulai, care a vrut să-i adreseze celui audiat, ministru în funcție al Culturii, întrebări privitoare la marcarea zilei Brâncuși.

”Eşti un individ obraznic, clopotarule!”, a urlat Bacalbașa. ”Există diverse clase sociale şi fiecare se comportă după cum vine de la mă-sa!”, a spus el fără nicio legătură cu fondul discuției, adresându-i-se lui Bulai.

Mic istoric al derapajelor lui Nicolae Bacalbașa

Bacalbașa nu este la primul derapaj de acest gen.

Pe 28 august 2019, Nicolae Bacalbașa l-a numit „untermensch” pe un coleg liberal din parlament. Termenul era folosit de naziști pentru a-i identifica pe ”suboameni”, așa cum naziștii îi considerau pe cei care nu erau arieni.

Pe 11 februarie 2019 a spus că președintele României nu este român, ci german și a condus o organizație continuatoare a unei asociații naziste din Transilvania.

Pe 22 august 2018 a făcut o paralelă între evenimentele care au avut loc în Piața Victoriei și confruntările sângeroase dintre armata israeliană și palestinienii din Fâșia Gaza, fără să specifice care au fost taberele, având în vedere că jandarmii au bătut cu bestialitate patru turiști israelieni care au avut nenorocul să intre în raza de acțiune a lor când se deplasau cu un taxi pe strada Banu Manta.

Pe 10 mai 2017 a făcut semne obscene în parlament și a insultat-o pe Raluca Turcan, la acea vreme președinte interimar al PNL, pentru intenția PNL de a ataca la CCR modificarea, de către PSD, a regulamentului Camerei care ar permite Parlamentului să facă anchete în paralel cu cele ale procurorilor. În ținta sa a intrat și Corneliu Bichineț (PMP), care i-a ținut isonul, gratulându-se reciproc cu vulgarități.

Pe 5 noiembrie 2014 - a spus despre președintele Iohannis că este străin și reprezintă oficial interesele străine în România. "Pericolul l-a spus Mihai Eminescu: <cine o indragi strainii, manca-i-ar inima cainii>. Principalul defect al domnului Iohannis este ca reprezinta interese straine.[...] Dl. Iohannis nu este nici macar sub acoperire, este un german care reprezinta, in mod oficial, interesele unei comunitati etnice si care comunitate este sprijinita de un stat, care este un hegemon in cadrul unei Uniuni care s-a vrut paritare si in care se contureaza, incet-incet, doua viteze. Nu trebuie sa iesim din UE, ci trebuie sa ne comportam in cadrul UE, prin reprezentantii nostri, prin atitudinea noastra, ca niste parteneri cu reprezentare integrala", a spus acesta, miercuri, dupa intalnirea cu liderii PSD, la sediul partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22