Barack Obama inca mizeaza pe incetarea focului in Ucraina

A.g | 11.03.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, refuza sa inceapa primul demers de a inarma Ucraina chiar daca reprezentantii Congresului pun presiune pe Casa Alba. Directorul serviciilor de informatii, James Clapper Jr., i-a cerut public lui Obama sa ajute militar Ucraina, informeaza Hotnews.

 

Presedintele Obrama ramane totusi reticent la ideea de inarmare a Ucrainei, afirmand ca un ajutor ucrainei ar conferi o pozitie de forta Rusiei care ar putea sa reactioneze cu o forta mult mai mare.In plus, Obama isi pune inca sperante in varianta unei incetari a focului, in pofida numeroaselor incalcari de pana acum, si pare hotarat sa mearga pe mana aliantelor cu liderii europeni care se opun inarmarii Ucrainei.

 

CITITI SI: Ucraina. Armata denunta un atac cu mortiere si tancuri asupra portului Mariupol. NATO atrage atentia asupra militarizarii Crimeii: Peninsula devine o platforma de lansare militara

 

"Daca joci pe terenul militar in Ucraina, atunci joci pe terenul Rusiei, pentru ca Rusia este chiar langa usa", a declarat saptamana trecuta la Berlin Antonie J. Blinken, secretar de stat adjunct al SUA. "Rusia are forta militara si detine o cantitate mare de echipament militar chiar la granita Ucrainei. Oricat ar sprijini alte tari Ucraina din punct de vedere militar, este posibil ca Rusia sa compenseze si apoi sa isi dubleze, sa isi tripleze forta", a avertizat oficialul american. 

 


CITITI SIUniunea Europeana, reticenta fata de ideea unor noi sanctiuni impotriva Federatiei Ruse

 

 

Potrivit unor surse familiare dezbaterii interne din SUA, aceasta parere este impartasita si de presedintele Obama, care continua sa se intrebe ce s-ar intampla daca ar trimite echipamente militare Ucrainei si daca nu cumva acest lucru ar face sa escaladeze conflictul cu Vladimir Putin.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22