Barack Obama vrea fonduri pentru blocarea acţiunilor Rusiei contra Moldovei, Ucrainei si Georgiei

P.c. | 03.02.2015

Pe aceeași temă

Barack Obama, preşedintele SUA, a propus Congresului SUA, în proiectul de buget pe 2016, sa aloce fonduri pentru blocarea actiunilor Rusiei în Ucraina, Republica Moldova şi Georgia,  relateaza Mediafax.

 

"Ca reacţie la acţiunile agresive ale Federaţiei Ruse şi la tentativele de exercitare de presiuni asupra opţiunilor de politică externă şi internă ale statelor vecine, proiectul de buget include propuneri de susţinere politică, economică şi militară a aliaţilor din cadrul NATO şi a ţărilor partenere din Europa", explică Preşedinţia Statelor Unite.

 

"Proiectul de buget prevede fonduri suplimentare de 117 milioane de dolari pentru contracararea acţiunilor agresive ale Rusiei în Ucraina şi 51 de milioane de dolari pentru blocarea presiunilor ruse şi a activităţilor destabilizatoare împotriva Republicii Moldova şi Georgiei", subliniază Casa Albă.

 

CITITI SI: Washingtonul si Berlinul, divergente in dosarul ucrainean. Angela Merkel: Germania NU va livra armament Ucrainei. SUA pregatesc un plan de sustinere a Kievului

 

"Aceste forme de asistenţă vor susţine eforturile de consolidare a democraţiei şi a bunei-guvernări, serviciile de securitate, consolidarea statului de drept şi măsurile anticorupţie, precum şi integrarea europeană, comerţul şi securitatea energetică", precizează Preşedinţia SUA.

 

Preşedintele Barack Obama a propus luni Congresului SUA un proiect de buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul fiscal 2016.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22