Barna: Cer președintelui să contribuie la propunerea de comisar. N-o mai putem lăsa pe Dăncilă

Laurentiu Gheorghe | 26.09.2019

Liderul USR și candidat la președinție, Dan Barna, solicită implicare președintelui Iohannis, în virtutea prerogativelor constituționale, să se implice în nominalizarea unui comisar din partea României.

Pe aceeași temă

Barna a scris pe Facebook că Viorica dăncilă nu mai poate fi lăsată sa facă greșeală după greșeală doar pentru că suntem în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale.

Liderul USR, Dan Barna, îi cere președintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor constituționale, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României, pentru că Viorica Dăncilă nu poate fi lăsată să facă greșeală după greșeală pentru că suntem în campanie electorală.

„Încăpățânarea dvs. dnă Viorica Dăncilă să mențineți nominalizarea Rovanei Plumb, deși inclusiv colegii mei europarlamentari v-au avertizat că nu va trece din cauza problemelor de integritate, a făcut din nou ca România să fie oaia neagră a Europei. Candidata dvs. nu a fost în stare să-și explice averea în Comisia Juridică a Parlamentului European. Ceea ce v-am spus că se va întâmpla s-a întâmplat: Comisia juridică a PE i-a respins candidatura și e o rușine pentru Guvernul României! Sunați-o pe Rovana Plumb să se întoarcă urgent acasă. Dvs. nu sunteți în stare să vedeți dincolo de cercul dvs. de loiali și nici nu mai aveți legitimitatea să faceți o nouă nominalizare pentru că, vă spun, indiferent ce vă doriți dvs, moțiunea de cenzură va trece!”, transmite Dan Barna într-un mesaj postat pe Facebook.

El are un mesaj și pentru Klaus Iohannis, căruia îi cere să se implice în nominalizarea unui nou comisar european din partea României:

„Îi cer și președintelui Klaus Iohannis ca, în virtutea prerogativelor pe care le are, să se implice în nominalizarea unui nou comisar din partea României. Nu o putem lăsa pe Viorica Dăncilă să facă greșeală după greșeală pentru că suntem în campanie electorală. Trebuie să găsim împreună un comisar care să fie cinstit și competent și care să reprezinte și pentru România și pentru Comisie un câștig. E în joc reputația României!”

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia juridică a Parlamentului European, a anunţat eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pe contul sau de Facebook. „Fără avizul Comisiei juridice audierea din Comisia de transport nu poate avea loc”, a adăugat el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22