Barna despre Iohannis: Reprezentantul clasei politice din cauza căreia pleacă românii din țară

Dora Vulcan | 26.07.2019

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, l-a acuzat vineri, la Sibiu, pe președintele Klaus Iohannis că este reprezentantul clasei politice care a distrus România.

Pe aceeași temă

"Preşedintele Iohannis este reprezentantul PNL. Candidez contra preşedintelui Iohannis şi contra celorlalţi candidaţi potenţiali. Preşedintele Iohannis este un om bun, dar este reprezentantul, şi vreau să fiu foarte clar, este reprezentantul clasei politice care ne-a adus în această situaţie. Patru milioane de români sunt în afara României pentru că, timp de 30 de ani, clasa politică toată, şi de-o parte şi de cealaltă, a funcţionat în afara legăturii cu comunitatea", a spus Dan Barna, vineri, la Sibiu, despre Klaus Iohannis, împotriva căruia candidează în alegerile prezidențiale.

”Sunt candidatul Alianței și obiectivul meu este foarte simplu: vreau ca România să devină o țară din care tinerii să nu mai plece. Soluția nu poate să vină de la actuala clasă politică. Este nevoie inclusiv la Cotroceni inclusiv de ceea ce înseamnă ADN-ul, energia USR, este nevoie la Cotroceni de un aer proaspăt și de o energie nouă. Președintele poate să dea viziunea către unde merge această țară și dacă Președintele este în mijlocul comunității zi de zi, nu doar în situații de criză, chiar putem să redirecționăm dezvoltarea României către ceea ce înseamnă Europa, către o țară în care vrem să trăim și tinerii vor să rămână”, a mai spus Dan Barna.

Liderul USR i-a reproșat președintelui Iohannis și numirea în guvern a Ramonei Mănescu și a lui Nicolae Moga, despre care a spus că nu au pregătirea și calificarea necesare pentru a fi miniștri.

”Este o decizie pe care președintele a luat-o, și-a asumat-o. Sunt oameni care nu au pregătirea necesară și calificarea pentru aceste poziții, dar sunt oameni identici cu toți ceilalți membri ai guvernării actuale, Dăncilă. Nu este o surpriză că avem oameni incompetenți în guvernul României”, a spus Barna.

Întrebat dacă va fi votat de sibieni, Barna a spus că ”la cum arată alegerile prezidențiale în momentul de față pare că Termopilele alegerilor prezidențiale va fi la Sibiu”.

”Toată lumea va privi cu interes ce se întâmplă la Sibiu, n-aș putea să spun care va fi scorul în Sibiu, este unul dintre cele mai interesante subiecte”, a mai spus președintele USR.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22