Barna explică participarea membrilor USR la protestul din Piața Victoriei: E vorba de respect

Dora Vulcan | 10.08.2019

Președintele USR, Dan Barna, a anunțat că membrii USR vor fi în Piața Victoriei, la protestul organizat la un an de la violențele jandarmeriei, dar că aceștia nu vor face campanie pentru partid.

Pe aceeași temă

El a explicat și rațiunea prezenței membrilor USR la protestul din Piața Victoriei.

Este vorba ”despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România”, spune Dan Barna.

”Am fost acolo anul trecut, ne-am luat rația de gaz și bastoane distribuită de Guvern. Membrii noștri vor fi și astăzi în Piața Victoriei, printre cetățeni, alături de ei, așa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piață și nu vom face acolo campanie”, a scris Barna pe Facebook.

Postarea integrală a liderului USR

10 august - Respect diaspora

În istoria unei națiuni există date care își pierd rapid rezonanța de cifră de calendar și devin simboluri care poartă în ele emoția unei societăți sau generații. 1 decembrie, 9 mai, 24 ianuarie sau 22 decembrie sunt astfel de date. Oamenii rețin impresia și emoția unui eveniment major și după o vreme, niște ani, data lui devine referința afectivă a acelei țări.

Nu cred că există convertire mai rapidă a datei în simbol precum în cazul lui 10 august.

Se întâmplă asta pentru că 10 august are în el atât de multă speranță și emoție și atât de multă durere și frustrare cum puține evenimente au împletit în istoria noastră.

10 august are în el toată speranța României alungate de 30 de ani care înflorește pe celelalte meridiane pentru ca aici nu ne-am priceput sau nu am vrut să-i dăm vreo șansă.

10 august are în el toată emoția României risipite care nu a mai vrut să stea deoparte, care s-a asumat anul trecut ca nu mai poate sta deoparte când o guvernare iresponsabilă se luptă să le demoleze „acasă” - le.

10 august are în el toată durerea României batjocorite ai cărei cetățeni veniți de departe la un protest pașnic au fost fugăriți, bătuți și gazați de un stat care și-a folosit jandarmii nu pentru a proteja, ci pentru a împărți teroare și groază.

10 august are în el toată frustrarea României disprețuite că la un an de la acea atrocitate civică revoltătoare și după un vot care a arătat că așa nu se mai poate, povestea este împachetată în mușama, iar cei responsabili au fost „sancționați” prin promovarea pe alte funcții.

Am fost acolo anul trecut, ne-am luat rația de gaz și bastoane distribuită de Guvern. Membrii noștri vor fi și astăzi în Piața Victoriei, printre cetățeni, alături de ei, așa cum suntem de trei ani. Nu vom strânge semnături în piață și nu vom face acolo campanie.

10 august este de-acum despre respectul României de pretutindeni. Respect diaspora, respect România.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22