Barna: Intenţia lui Iordache de a modifica regulamentul, «dictatura majorităţii în plen»

E.b. | 07.12.2017

Dan Barna, liderul USR, a declarat, joi, că iniţiativa lui Florin Iordache pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor introduce dictatura majorităţii în plen.

Pe aceeași temă

 
 

Nu credeam să ajung să spun asta despre întoarcerea dictaturii în Parlament. (...) Vă daţi seama de absurditatea acestei reglementări. Această reglementare nu face decât să introducă o dictatură a majorităţii pe ceea ce înseamnă plenul,

 

Domnii Iordache, Ciuhodaru şi Cucşa au propus o modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât ceea ce s-a întâmplat ieri, utilizarea de instrumente parlamentare pentru blocarea unei legi să nu mai fie posibil. Practic, se încearcă interzicerea posibilităţii de a dezbate amendamente în plenul Camerei Deputaţilor. Ea este o încercare de ascundere pentru câteva modificări insignifiante şi o perdea de fum destul de transpartentă”, a afirmat Dan Barna, citat de News.ro

 

Liderul USR a subliniat că, prin această iniţiativă, se elimină dreptul fundamental al parlamentarilor de a îşi susţine amendamentele.

 

Până acum aveai posibilitatea, ca deputat al statului român, să îţi susţii un amendament în măsura în care era necesar sau considerat necesar pentru societate. Acum se elimină acest drept fundamental al parlamentarilor. Este un pas mai departe în abuzul pe care îl vedem de zile întregi în România”, a mai spus Barna.

 

****************

 

Deputatul PSD Florin Iordache a depus la Parlament, împreună cu Tudor Ciuhodaru (PSD) şi Marian Cucşa (ALDE), un proiect de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor, astfel încât, în plen, după epuizarea timpului alocat dezbaterilor, amendamentele admise se supun votului la pachet, iar cele respinse doar în unele cazuri.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22