Barna: Miniștrii USR PLUS boicotează ședința de guvern de miercuri seară

Laurentiu Gheorghe | 01.09.2021

Dan Barna a declarat miercuri seară că a decis să nu participe la ședința de guvern de miercuri seară și să convoace o ședință a coaliției, joi, la ora 10:00

Pe aceeași temă

UPDATE : Guvernul a anunțat că ședința va avea loc de la ora 19.00, conform programului anunțat. Astfel, ședința Cabinetului Cîțu va avea loc cu miniștrii PNL și UDMR, în absența celor 8 membri USR-PLUS ai Cabinetului.

Stirea initiala:

Cei doi copreședinti ai USR PLUS, intrebați ce se va întâmpla dacă premierul Cîțu va ține ședința de guvern fără miniștrii USR PLUS, Dacian Cioloș a spus că ”vom avea o ședință a Biroului Național în care vom decide ce facem. Nu batem în retragere, o decizie (privind eventuala ieșire de la guvernare – n.r.) nu o iau doi oameni”.

În continuare, Dan Barna a subliniat că proiectul Anghel Saligny este unul mult prea important pentru a fi pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, așa cum s-a întâmplat în dimineața aceasta.

„Această coaliție conduce guvernul pentru a face politici publice. Chestiunea că ar fi vorba de o tehnicalitate, PNDL 3 nu e un program egal cu steagul orașului Covasna. Un program în care vorbim de 50 de mld din avuția României e un program care are nevoie de un acord al coaliției. Un program precum PNDL trebuie să fie adoptat în urma acodrului coaliției”, a adăugat Barna.

Întrebat apoi ce părere are despre o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu, Dan Barna a reamintit declarația sa din urmă cu câteva ore: „Toate opțiunile sunt pe masă”.

De cealaltă parte, Dacian Cioloș a explicat că în această seară va avea loc și o ședință de Birou Național în USR PLUS în care se va decide care e mandatul cu care formațiunea va merge mâine în ședința de coaliție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22