Barna: Multe dintre sporurile bugetarilor, inclusiv cel de Covid, trebuie reanalizate

Laurentiu Gheorghe | 01.02.2021

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că multe sporuri, precum cel de arhivă, de antenă, nu mai sunt de actualitate, iar cel de Covid pentru angajații din prefecturi trebuie ranalizat.

Pe aceeași temă

Dan Barna a declarat luni că nu este normal ca angajații din prefecturi să primească un spor Covid de 30% din salariul de bază, la fel ca și alte sporuri de care beneficiază în prezent anumite categorii de bugetari: „Analiza acestor sporuri, de antenă, de arhivă, sunt multe, trebuie analizate.”

Subiectul sporurilor acordate bugetarilor face subiectul unor discuții în Guvern: „Sunt unul dintre susținătorii foarte fermi în Guvern a ideii că o parte din aceste sporuri nu mai sunt de actualitate, în condițiile în care în multe instituții arhiva e deja o legendă, faptul că sunt funcționari care primesc spor de arhivă, n-are o justificare nici măcare materială.

La fel și sporul de care mă întrebați. Acolo unde este justificat prin activitatea persoanei respective, cu cetățenii, există un argument. Unde însă nu există un astfel de argument, evident că trebuie reanalizate”.

Totodată, copreședintele Alianței USR-PLUS a declarat că în coaliția de guvernare nu există un blocaj într-un aspect anume din buget.

„Miza este să construim acest buget, astfel încât să ajungem pe deficitul de 7-7,2%. Peste tot sunt reduceri de alocări bugetare pentru ministere. În momentul de față discutăm cum facem aceste reduceri cât mai echilibrat, astfel încât să avem și resurse pentru reforme și resurse de finanțare a dezvoltării, respectând însă și reglementările venite din anii anteriori, angajamente prin acte normative distincte, diverse ordonanțe care obligă guvernul să aloce sume pentru o cheltuială sau alta.

Nu este un blocaj într-un loc – finanțăm bănci într-un parc sau piste de biciclete”, a declarat Barna.

Ministerul Muncii pregătește un proiect de lege care să reajusteze numărul sporurilor pe care le primesc angajații de la stat și cuantumul acestor sporuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22