Barna, negocieri PNL-USR: Am cerut să discutăm doar de candidați fără legătură cu PSD

Redactia | 27.07.2020

Dan Barna spune despre negocierile cu PNL pentru candidaturi comune la locale în București că este exclus să susțină candidați care au legătură cu PSD.

Pe aceeași temă

"Am cerut să discutăm doar de candidaţi care nu au legătură cu PSD, candidaţi cu integritate. Următoarele trei, patru zile sunt cele decisive", a declarat Barna, luni, la Adevărul live.


El a vorbit de întrevederea avută sâmbătă cu Ludovic Orban, în încercarea de a avea candidaţi unici la sectoarele Bucureştiului, spunând că următoarele 3-4 zile sunt "decisive".


"Toate opţiunile sunt pe masă. Discuţiile sunt foarte complicate pentru că avem USR-PLUS, pe de altă parte PNL. Sunt multe criterii, principii. Am cerut să discutăm doar de candidaţi care nu au legătură cu PSD, candidaţi cu integritate. Următoarele trei, patru zile sunt cele decisive. E vorba de a găsi o variantă în care electoratul să aibă o opţiune puternică. Cetăţenii simt că Primăria nu e a bucureştenilor, ci a lui Firea", a declarat liderul USR.

Întrebat dacă USR este dispus să accepte candidatura lui Dan Cristian Popescu la Primăria Sectorului 2, Dan Barna a spus că, din punctul său de vedere, opţiunea este exclusă: "Noi am spus că nu avem cum să susţinem un om cum e domnul Popescu".


Chestionat dacă alianța ar putea eșua în cazul în care PNL nu va renunța la candidatura lui Popescu, Barna a răspuns: "E unul din elementele avute în discuţie. Noi am fost clari că nu putem o variantă de colaborare pe toate sectoarele dacă îl lasă candidat. Orban a fost deschis la argumentele prezentate, ne-a prezentat şi punctul de vedere al PNL. De aceea spun că discuţiile sunt deschise. Dar există probabilitate bună să ajungem la un rezultat. În momentul de faţă sunt convins că PNL înţelege miza acestei decizii".

Legat de Primăria Sectorului 5, Dan Barna a spus că, indiferent dacă va fi candidat al USR-PLUS sau al PNL, USR nu va susţine o candidatură a lui Dan Croitoru (ex-ALDE).


El a mai spus că scenariul pe care se lucrează este cel cu câte 3 primării, iar întrebat dacă nu crede că dacă negocierile vor eşua liberalii vor spune că din cauza USR a rămas PSD în Capitală, Barna a răspuns: "Şi noi o să spunem că din cauza PNL. Miza e să oferim o alternativă în care bucureştenii să aibă încredere. Ceea ce spune USR din momentul în care am intrat în luptă e că nu putem fi credibili dacă venim cu candidaţi ca Popescu sau Croitoru. Nu poţi fi credibil dacă reşapezi personalităţi de aşa fel".


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22