Barna nu-l iartă pe Cioloș: 95% din deciziile Biroului Național au fost luate în unanimitate

L. G. | 08.02.2022

Dan Barna îi reproșează lui Dacian Cioloș, proaspăt demisionat de la șefia USR după doar 4 luni, că nu se poate plânge de lipsa de susținere în partid, 95% din decizii fiind luate în unanimitate.

Pe aceeași temă

Dan Barna se arată dezamăgit de gestul lui Dacian Cioloș de a demisiona după doar patru luni de la alegerea în fruntea USR. „Ne-am fi dorit să fim în spatele lui, să ne tragă” a spus Barna. Fostul șef al USR susține că cele mai multe decizii ale partidului au fost luate în unanimitate în biroul național.

 

„95% din deciziile biroului național au fost luate în unanimitate. Și ieșirea de la guvernare, poziționările politice, declarațiile. (...) Toate au fost susținute în unanimitate. De aceea declarațiile că în mod repetat, și în ședința biroului național, care au fost deciziile blocate (un reproș al echipei conduse de Dacian Cioloș – n.r.)...

 

Comisia de experți e o năzbâtie politică. Nu există vreun partid prin care să existe un mecanism prin care să propui un mecanism de a propune un ministru că întrebi un om de pe stradă. De ce să aibă cineva încredere în noi? În nici o țară din Europa nu sunt oameni din afara partidului. Nu ai responsabilitate.

 

90% din program (prezentat de Cioloș – n.r.) avea susținerea noastră.

 

Într-un partid politic sunt oameni care au valori. Cât timp nu există nicio posibilitate de negociere, nu cred că partidul ar fi spus că este de acord. Dacă Dacian Cioloș ar fi venit cu aceste modificări structurale ar fi venit în fața Congresului, poate ar fi fost altfel.

 

Așteptarea era ca președintele să fi mers în filiale, să fie prezent în comunicarea publică.

 

USR este un partid viu. Da, opoziția nu se face la TV.

 

USR este un partid care a evoluat. La fiecare decizie am negociat și eu. Strategia a fost să nu meargă pe negociere, ci să spună acceptați asta sau plec”, a reproșat Dan Barna, la Digi24.

 

Dan Barna, care a candidat la șefia USR în luptă cu Dacian Cioloș, susține că nu mai este interesat de șefia partidului.

 

„Nu e cazul de așa ceva. Avem un președinte interimar. Ne-am fi dorit să fim în spatele lui Cioloș, să ne tragă. Nu se pune problema să revin. Am condus partidul patru ani. Am avut un mandat bun.

 

O să-l susțin pe Drulă în măsura în care îmi va cere sprijinul. E președinte, dar nu și-a dorit.

 

Candidatura mea nu e o soluție înțeleaptă. Știți cum sunt păsările migratoare? Zboară și tot își schimbă locurile. A fost o perioadă prea scurtă pentru Cioloș. Așteptarea tuturor era: avem un lider, ne trage, ajunge undeva. Evident că demisia după patru luni e neașteptată”, a conchis Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22