Barna, precizări despre scandalul DLAF: Nu a existat nicio solicitare a DNA în ceea ce mă privește

Laurentiu Gheorghe | 12.05.2021

Vicepremierul Dan Barna a declarat miercuri că nu i-a fost transmisă nota de constatare din partea DLAF și că „nu știu dacă această notă a fost trimisă la DNA”.

Pe aceeași temă

„Nu a existat nicio solicitare din partea DNA în ceea ce mă privește”, a declarat liderul USR-PLUS, referitor la verificările în cazul unor proiecte cu bani europeni în care a fost implicat înainte de 2016, fragmente din aceasta aflându-le de la presă.

El a precizat că a solicitat DLAF nota de constatare, însă instituția i-a transmis „oarecum ironic”, că-i va răspunde în termenul prevăzut de lege.

Vicepremierul susțin că inspectorii DLAF ar fi făcut o confuzie în timpul controlului între activitatea de recrutare de care el s-a ocupat în acele proiecte și completarea unor formulare de către beneficiarii proiectelor.

”Mi se reproșează că trei din cele câteva zeci de formulare completarea nu s-a făcut față în față, ci după finalizarea procesului de recrutare. Confuzia gravă e că se încearcă, grav eronat, asimilarea activității de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului prin care aceștia confirmă că se înscriu în proiect. Recrutarea presupune mult mai multe componente, care au fost efectuate”, a spus Barna.

Întrebat dacă formularul de recrutare pentru sora sa a fost semnat chiar de el, Barna a răspuns afirmativ, adăugând că nota de control a DLAF arată că „nu există conflict de interese nici legal, nici formal”.

Când a fost întrebat de un reporter dacă inițiativa DLAF de a sesiza DNA este ”o regie politică”, Barna spus că „Nu am date să spun asta. N-am ce să comentez. E o instituție a statului. Cer să se încheie cât mai repede povestea începută în campania electorală din 2019”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22