Barna: USR va vota la învestirea guvernului Cîțu, în raport de decizia CCR privind anticipatele

Redactia | 07.03.2020

USR va vota la votul de învestitură a guvernului Cîțu în funcție de decizia pe care o va lua CCR cu privire la ordonanța de urgență privind anticipatele.

Pe aceeași temă

Ordonanța, care scade de la 90 la 50 de zile perioada în care pot fi organizate alegerile anticipate din momentul dizolvării Parlamentului, a fost atacată la Curte de către Avocatul Poporului.

CCR va dezbate sesizarea joi, în aceeași zi în care are loc votul de învestitură pentru guvernul Cîțu.

Respingerea ordonanței ar scădea dramatic șansele organizării anticipatelor,

”Așteptăm joi o decizie a Curții Constituționale, așteptăm apoi un vot asupra Guvernului Cîțu, care vine în fața Parlamentului pentru a-și construi o majoritate și a obține învestitura. În funcție de rezultatul acelui vot vom putea discuta dacă intrăm într-o logică de anticipate sau intrăm într-o logică de stabilitate și de a avea guvern învestit”, a declarat Dan Barna, întrebat dacă susține varianta alegerilor anticipate în aceeași zi cu localele.

Chestionat în continuare cu privire la faptul cum vor vota parlamentarii USR în ziua de învestitură a Guvernului Cîțu, liderul USR a spus că totul depinde de decizia CCR.

”Depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale, pe care o așteptăm joi dimineață, pentru că în funcție de acea decizie vom vedea dacă sunt posibile alegerile anticipate sau nu. Noi nu excludem nici un vot pentru învestirea Guvernului Cîțu, vom vedea care e și poziția celorlalte partide și a PNL, care până la acel moment, probabil, va avea o pozișie clară dacă susține sau nu acest guvern. Din punctul nostru de vedere, miza stabilității este una foarte importantă, mai ales în perspectiva unei posibile crize pe sănătate”, a precizat Barna.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22