Baronii locali nu dau două parale pe statul paralel al lui Dragnea:ce știu oamenii ce e ăla?

Dora Vulcan | 05.12.2017

Doar 10 mari filiale PSD, conduse de apropiații lui Dragnea, vor organiza mitinguri de protest faţă de „statul paralel”. În mare parte, liderii PSD sunt circumspecți față de trăznaia lansată de Dragnea care-și inventează dușmani imaginari pentru a-și justifica condiția penală și a-i da o aură eroică.

Pe aceeași temă

 

 

 

Mai mulţi şefi de organizaţii i-au transmis lui Liviu Dragnea şi secretarului general al PSD, Marian Neacşu, că nu sunt de acord cu mitingurile de protest, au declarat surse din partid pentru Adevărul. 

 

„Mesajul a fost clar:  nu poţi să scoţi lumea în stradă folosind argumentul statului paralel. Credeţi că oamenii din orăşelele ţării ştiu ce e ăla stat paralel? Oamenii sunt obişnuiţi să iasă în stradă ca să susţină un candidat, o persoană, să vadă pe cineva pe un afiş. Acum, liderii de organizaţii ce-ar trebui să le spună oamenilor să strige în stradă? Care să fie sloganul“, au declarat sursele citate.

 

Mai mulţi lideri PSD din teritoriu au cerut conducerii partidului să spună public că organizaţiile care vor să organizeze mitinguri sunt libere să o facă, dar să nu fie cineva obligat, au mai declarat sursele citate.

 

 

Și pe Ceaușescu l-au sfătuit unii să facă miting

 

„Eu nu ies în stradă sâmbătă. Cine are de făcut miting, să facă miting. Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă pentru că am alte treburi mai importante. Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting”, a declarat deputatul PSD de Vaslui Adrian Solomon.

 

Printre organizaţiile care nu vor mitinguri se numără Vrancea, condusă de Marian Oprişan, cel care, potrivit unor surse politice, a refuzat să vină la şedinţa convocată de Liviu Dragnea la sediul central al partidului.

 

Nici Dragoş Benea, de la Bacău, nu vrea să scoată lumea în stradă, în timp ce Cătălin Nechifor, liderul organizaţiei Suceava, a promis că va face miting numai dacă toate filialele din ţară îşi asumă că vor organiza proteste, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră.

 

De asemenea, Liviu Dragnea nu va putea conta nici pe organizaţia Dâmboviţa, controlată de Adrian Ţuţuianu, cu care se află la cuţite după ce l-a lăsat fără funcţia de ministru al Apărării.

 

Şi Braşovul este potrivnic, în condiţiile animozităţii dintre Dragnea şi Constantin Niţă, fost ministru al Energiei în guvernarea Ponta.

 

Cât despre filialele din Ardeal, liderii PSD oricum nu aveau aşteptări, întrucât Vestul ţării e dominat de electorat liberal.

 

Sursele citate susţin că liderii PSD au estimat că vor avea de partea lor 20 de filiale. „Abia dacă vor fi 10“, susţin, pe de altă parte, alţi lideri PSD.

 

Cel mai mare miting se va desfăşura la Craiova, acolo unde Claudiu Manda, liderul organizaţiei şi şeful Comisiei SRI, a promis că va scoate în stradă 20.000 de oameni. „Acolo e vorba şi de orgoliul lui Manda“, a comentat, amuzat, unul dintre vicepreşedinţii partidului.

 

Un alt miting important va avea loc în Bucureşti, coordonat de primarul general Gabriela Firea, deşi cei şase primari de sectoare se opun categoric ideii unui astfel de miting:

 

„E foarte posibil ca oamenii să se încaiere cu protestatarii din Piaţa Victoriei, or, primarii de sectoare nu vor scandal“, au comentat sursele citate.

 

De asemenea, mitinguri vor mai avea loc în Gorj  şi Olt, judeţe dirijate de Florin Cârciumaru şi Paul Stănescu, ambii oameni de încredere ai liderului PSD.

 

Constanţa şi Iaşi sunt alte oraşe de pe harta protestelor PSD. 

 

Tăriceanu păstrează distanța deși el e cel care a lansat teza statului paralel, confiscată ulterior de Dragnea. 

 

„Nu ştiu cine organizează proteste, eu nu sunt încă informat, dar lumea e liberă să protesteze. E în ultima vreme o anumită tendinţă de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament, care este forumul democratic, în stradă”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, întrebat  dacă partidul său va participa la mitingurile PSD. „Nu ştiu, eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, a completat liderul ALDE. 

 

foto Epoch Times

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22