Basescu a respins numirea Monicai Serbanescu la sefia DNA

A.p. | 11.11.2008

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu a respins propunerea facuta de ministrul justitiei, Catalin Predoiu, de numire a Monicai Sebanescu la conducerea DNA. Propunerea fusese refuzata anterior si de CSM. Luni, seful statului si-a reiterat sustinerea fata de Daniel Morar, declarind ca unul dintre motivele pentru care a refuzat indepartarea acestuia a fost refuzul de a face un compromis cu "intreresele de gasca".


Informatia privind respingerea propunerii de numire a Monicai Serbanescu la conducerea DNA, a venit chiar de la ministrul Catalin Predoiu. Acesta a declarat, marti, ca "Administratia prezidentiala ne-a comunicat ieri dupa amiaza refuzul propunerii noastre pentru functia de procuror sef al DNA".

Decizia presedintelui survine dupa, acum citeva zile, procurorul general, Laura Codruta Kovesi, a prelungit delegarea in functie a lui Daniel Morar, pina la finele anului.

 

Intr-un interviu acordat Revistei 22, Laura Codruta Kovesi a declrarat ca in situatia in care minsitrul justitiei nu va avansa o alta propunere, va prelungi delegarea lui Morar cu inca 180 de zile.

 

Ministrul Catalin Predoiu a declarat, marti, ca nu va face nicio alta propunere, deoarece "procedra nu este simpla" si nu mai are timp pina la finele mandatului.

Sectia de procurori a CSM a respins in data de 4 septembrie propunerea lui Catalin Predoiu de numire in functia de sef al DNA a Monicai Serbanescu, una dintre consilierele sale.

Parlamentul a incercat in repetate rinduri indepartarea lui Daniel Morar de la conducerea DNA, propunind modificarea legii de numire a procurorilor generali. Una dintre aceste initiative prevedea ca numirea procurorilor sefi sa fie facuta de CSM, presedintele pierzind acest drept. Curtea Constitutionala a respins insa acest proiect de lege.

Comisia Europeana a luat pozitie in privinta tentativei de schimbare din fucntie a lui Daniel Morar, dar si impotriva modificarii legii, atentionind ca monitorizarea Romaniei ar putea continua si in 2009.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22